Εταιρίες μουσικής μπορεί να φέρουν “Ενισχυμένα Albums” στο iPad

Πριν δύο χρόνια περίπου η Apple παρουσίασε για πρώτη φορά το iTunes LP. Ένα “πείραμα” της Apple που δεν δούλεψε κανονικά αλλά στοχεύει να προσφέρει ποιο πλούσια εμπειρία στους καταναλωτές μουσικής προσθέτοντας γραφικά στοιχεία όταν εξώφυλλα, στοίχους, φωτογραφίες και video.

Με μόνο λίγα δολάρια παραπάνω από την κανονική τιμή ενός Album, η LP έκδοση ενός album έρχεται με περισσότερα πρόσθετα περιεχόμενα. Αλλά στην πραγματικότητα το πρόβλημα ποια είναι κάπου αλλού, με όλες αυτές τις iOS συσκευές που κυκλοφορούν δεν είναι πια το θέμα οι σταθεροί υπολογιστές αλλά να μπορεί ο χρήστης να δει αυτό το έξτρα περιεχόμενο και από το iPhone, το iPad ή το Apple TV.

Παρόλα αυτά, μόνο για οικονομικούς λόγους, οι δισκογραφικές εταιρίες ακόμα μπαίνουν στον πειρασμό να προσφέρουν πρόσθετο περιεχόμενο σε απλά κομμάτια, έτσι ώστε να μπορούν να πουληθούν σε υψηλότερες τιμές. Για να το πετύχουν αυτό η ιδέα είναι να δημιουργήσουν ειδικές εφαρμογές για το iPad οι οποίες δεν θα διευρύνουν μόνο το περιεχόμενο αλλά θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε περισσότερες από μία μόνο συσκευή.

Η πρώτη που θα δοκιμάσει αυτή την καινούρια στρατηγική ήταν η EMI, με την δημοσίευση του “Until One” για το iPad. Η εφαρμογή παρέχει πρόσβαση στο τελευταίο album των Swedish House Mafia με πολλές φωτογραφίες, ντοκιμαντέρ και διάφορες άλλες πληροφορίες σχετικά με το group. Όλα αυτά στα $9.99.

Ακόμα μία κίνηση από την Apple για την ψηφιακή μουσική. Πιστεύετε πως κάτι τέτοιο θα πρέπει να γίνει και στο Ελληνικό iTunes Store;

[MacStories]