Η Apple παράγγειλε 12 Petabyte τα οποία θα χρησιμοποιήσει για video περιεχόμενο στο iTunes Store

Σύμφωνα με μια πρόσφατη αναφορά, η Apple έκανε παραγγελία στην Isilon Systems για 12 Petabyte χωρητικότητα (12.000 Terabytes) τα οποία θα χρησιμοποιήσει για την αποθήκευση video περιεχομένων στο iTunes Store.

Η φήμες έρχονται από μία πηγή μέσα στην EMC, που πρόσφατα ανακοίνωσε ότι είναι πρόθυμη να αποκτήσει την Isilon για $2.25 δισεκατομμύρια.

Η απόκτηση της Isilion Systems από την EMC είναι καθαρά για να υποστηρίξει της cloud υπηρεσίες, που υποθετικά θα πραγματοποιήσει με την Apple και αν ισχύουν οι φήμες που έχουμε διαβάσει για στο παρελθόν πρόκειται για το backup της μουσικής και του video περιεχομένου του iTunes Store της Apple σε κάποιον κεντρικό server, έτσι ώστε οι χρήστες της ανανεωμένης υπηρεσία MobileMe να έχουν την δυνατότητα για πρόσβαση στην μουσική και στα video τους όπου κι αν βρίσκονται.

Το iTunes Store της Apple είναι το μεγαλύτερο κατάστημα για μουσική και ταινίες, σύμφωνα με πρόσφατα στατιστικά, το iTunes Movie Store είναι το μεγαλύτερο Online κατάστημα με περιεχόμενο video για το 2010 και έχει 65% από το μερίδιο αγοράς.

[AppleInsider]