Η Apple μισεί το Jailbreak

Φαίνεται πως η εταιρία του Cupertino θα κάνει τα πάντα για να σταματήσει το Jailbreak. Στο παρελθόν έχει δοκιμάσει τα πάντα έτσι ώστε να σταματήσει όλους τους jailbreakers, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει κάτι. Όπως γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, εδώ και λίγο καιρό το jailbreak θεωρείται νόμιμο και ο χρήστης μπορεί να κάνει ότι θέλει στην συσκευή αφού την αγοράσει.

Μετά από διάφορα που έκανε στο παρελθόν η Apple τώρα αφαίρεσε την δυνατότητα από τους χρήστες με jailbroken συσκευές να μπούνε σε sites μέσα από τα Apple Stores, αυτό έγινε μετά από την κυκλοφορία του JailbreakMe που όπως έχουμε αναφέρει στο παρελθόν ήταν μια απλή σελίδα στο internet που μας έδινε την δυνατότητα να κάνουμε jailbreak την συσκευή σε iOS 4.0.1. Τώρα τελευταία όμως η Apple προκαλεί περισσότερο το Cydia.

Όπως βλέπουμε και στο παραπάνω screenshot, στα Apple Store μπλόκαρε την σύνδεση με το Cydia εμφανίζοντας την κεντρική σελίδα της Apple αντί για το γνωστό γραφικό περιβάλλον του Cydia.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει κάτι, απλά ότι η Apple κάνει μέχρι στιγμής και θα συνεχίσει να κάνει ότι μπορεί για να σταματήσει το jailbreak από όλες τις συσκευές.

[AppAdvice]