Το iOS 5 έρχεται το φθινόπωρο πλήρως αναμορφωμένο;

Σύμφωνα με την TechCrunch η Apple αποφάσισε να περιμένει μέχρι το φθινόπωρο του 2011 για να κυκλοφορήσει το iOS 5. Ενώ κάθε χρονιά η Apple αποκαλύπτει την αναβάθμιση του iOS μέσα στους τέσσερις πρώτους μήνες η αναφορά ισχυρίζεται ότι αυτή η χρονιά θα είναι διαφορετική.

Συγκεκριμένα η αναφορά λέει ότι το iOS 5 θα το δούμε για πρώτη φορά στο WWDC τον Ιούνιο και λογικά όπως και σε κάθε έκδοση θα κυκλοφορήσει μια developer preview εκείνη την ημέρα.

Το iOS 5 σύμφωνα με την αναφορά θα είναι βασισμένο σε cloud υπηρεσίες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την μουσική μας αλλά και για πολλά άλλα το Music locker που συνεχώς διαβάζουμε τώρα τελευταία αλλά και το Media Stream που εμφανίστηκε στο παρελθόν σε προηγούμενες beta iOS 4.3 εκδόσεις. Στο παρελθόν ακούστηκε ότι η Apple μπορεί να κυκλοφορήσει και το iPad 3 μέσα στο 2011, οι φήμες αυτές έπαψαν μετά από την φράση του Jobs στην παρουσίαση του iPad 2 “2011: The Year of the iPad 2”, η TechCrunch ακόμα όμως περιμένει να κυκλοφορήσει.

Το 9to5Mac αντίθετα πιστεύει πως είναι δύσκολο να κυκλοφορήσει το iPhone 5 με iOS 4 αν και ανακάλυψε πρόσφατα ότι η Apple δουλεύει πάνω σε μια καινούρια έκδοση για το iOS 4 ακόμα και αν έβγαλε την iOS 4.3.1 δύο μέρες πριν.

Εμείς πιστεύουμε πως η Apple δύσκολα αλλάζει το πρόγραμμα της όταν πρόκειται να κυκλοφορήσει κάτι, στο παρελθόν και μέσα στα τελευταία 4 χρόνια άργησε μία φορά θα κυκλοφορήσει το iWork του 11, το οποίο φυσικά και ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει. Ο λόγος για αυτό μπορεί να είναι ότι θέλει να κάνει κάτι για το iWork πάνω στο iOS εφόσον πια πρέπει να διανέμει δύο εκδόσεις αυτή για το iOS και αυτή για το Mac OS X.

Παρόλα αυτά φήμες από τις αρχές Μαρτίου μας λένε πως τον Απρίλιο θα δούμε την παρουσίαση του iOS 5 και θα αρχίσει από εκείνη την μέρα να κυκλοφορεί και η  developer preview έκδοση. Αυτό φαίνεται να είναι πιο σωστό σενάριο από αυτό της TechCrunch, λίγες μόνο μέρες μείνανε και θα μάθουμε.

[9to5Mac]