Οδηγός εγκατάστασης Super Nintendo και πως να παίξετε

Για όσους δεν το γνωρίζουν μέχρι στιγμής, το iPhone και γενικά όλες οι iOS συσκευές έχουν την δυνατότητα να παίξουν παιχνίδια τα οποία παίζαμε αρκετά χρόνια πριν σε διάφορες παιχνιδομηχανές. Οι εξομοιωτές που υπάρχουν είναι αρκετοί από Gameboy μέχρι για και PlayStation 1. Οι εξομοιωτές είναι πολλοί αλλά τα παιχνίδια δύσκολα μπορούμε να τα βρούμε όλα.

Αν είστε χρόνια MacUser θα πρέπει να γνωρίζετε, ότι αρκετά χρόνια πριν (κάπου το 96′) κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο διάφορες εφαρμογές/εξομοιωτές για το τότε Mac OS που μας έδωσαν την δυνατότητα να παίξουμε παιχνίδια από τις αγαπημένες μας παιχνιδοκονσόλες. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι τα ROMs που κυκλοφόρησαν.

Έχοντας μια iOS συσκευή jailbroken μπορούμε να περάσουμε όλα εκείνα τα ROMs μέσα και να παίξουμε όποιο από αυτά θέλουμε.

Για να παίξουμε ένα παιχνίδι θα χρειαστούμε κάποιον από τους διαθέσιμους εξομοιωτές που υπάρχουν στο Cydia. Δεν είναι όλοι δωρεάν αλλά ο Snes9x EX που κυκλοφόρησε πρόσφατα είναι και δουλεύει άψογα.

 

Απαιτήσεις

  • iOS συσκευή jailbroken
  • ROMs
  • Snes 9x EX
  • Mac, PC ή iFile

 

Οδηγίες

Ανοίγουμε το Cydia στην συσκευή μας και πηγαίνουμε στην επιλογή Search και γράφουμε Snes9x. Θα δούμε ότι μας βγάζει την εφαρμογή από κάτω. Πατάμε στην εφαρμογή και μετά στην επιλογή Install.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=j9Khh6XFX1c[/youtube]

Το Snes9x EX βρίσκεται τώρα στην homescreen μας. Για να το χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει να βρούμε μερικές ROMs. Ανοίγουμε λοιπόν το Google και ψάχνουμε κάτι τέτοιο. Αφού βρούμε κάποιο ROM μπορούμε να το δοκιμάσουμε είτε κάνοντας το download από το Safari στην iOS συσκευή μας (θα πρέπει να έχουμε το iFile εγκατεστημένο από το Cydia) είτε από το Mac ή το PC μας.

Στο video στην συνέχεια μπορείτε να δείτε πως να κάνετε εγκατάσταση το iFile και πως να ψάξετε να βρείτε ROMs – αν έχετε την δυνατότητα (και τις γνώσεις) είναι πολύ πιο εύκολο από υπολογιστή με το PhoneView ή το PhoneDisk σε Mac ή με το DiskAid σε PC.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ho9hA6C4q2w [/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hrxhkTRsGoQ [/youtube]

H εφαρμογή Snes9x EX έχει την δυνατότητα να ψάξει σε πολλούς φακέλους που βρίσκονται μέσα στο σύστημα. Αν κάνετε ότι βλέπετε στο video τα ROMs θα αποθηκευτούν μέσα στα Documents.

Σημείωση: Το παιχνίδι με το iPhone σε portrait mode δεν είναι και τόσο εύκολο… δοκιμάστε με landscape οριζόντια την συσκευή.

Αν έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα μπορείτε να το συζητήσετε μαζί μας στα σχόλια παρακάτω.