Η τεχνολογία NFC στα iPhone θα χρησιμοποιηθεί και για Remote Computing

Σύμφωνα με μία πηγή του Cult of Mac, η Apple σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την NFC τεχνολογία όχι απλά σαν μια μέθοδο για πληρωμές αλλά επίσης θα προσπαθήσουν να γυρίσουν το iPhone σε μία συσκευή με ψευτό-ID ετικέτα για απομακρυσμένο login.

Συγκεκριμένα το Cult of Mac λέει:

…όταν ένα iPhone με την τεχνολογία NFC ζευγαρωθεί με κάποιο μηχάνημα, το προφίλ του χρήστη θα περιέχει και τις εφαρμογές που αγοράστηκαν μέσα από το Mac App Store. Τα εικονίδια εμφανίζονται στο απομακρυσμένο Mac, αλλά δεν δεν έχουν γίνει download.

Όταν το μηχάνημα συνδεθεί τότε οι χρήστες θα μπορούν να ανοίξουν τις εφαρμογές τους, οι οποίες θα γίνουν download μετά από κάποια απαίτηση, αλλά μάλλον αυτό ισχύει μόνο για αυτές που θα έχουν αγοραστεί από το Mac App Store. Επίσης τα έγγραφα μας θα μπορούμε να τα δούμε επίσης εφόσον θα τα συγχρονίζουμε μέσω της υπηρεσίας MobileMe από οπουδήποτε χρησιμοποιώντας αυτό το σύστημα απομακρυσμένης σύνδεσης. Όλα αυτά φυσικά, εφαρμογές και έγγραφα, θα σβήνονται από το μηχάνημα άμεσα μόλις ο χρήστης φύγει από αυτό.

Τέλος το Cult of Mac ισχυρίζεται ότι αυτή η καινούρια δυνατότητα αναπτύσσεται πάνω στο καινούριο λογισμικό, το Mac OS X Lion που περιμένουμε να κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο καλοκαίρι.

[MacStories]