iMovie για iOS, ταχύτερο από την έκδοση για Mac OS X

Τώρα που κυκλοφόρησε η καινούρια έκδοση του iMovie και είναι συμβατή με το iPad, μερικοί ήταν περίεργοι και θέλησαν να δούνε τις αποδόσεις του σε σχέση με άλλα μηχανήματα.

Με τις παρακάτω δοκιμές που έκαναν τα παιδιά από το site AppAdvice μπορούμε να δούμε αν πια θα έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε εγγραφή κάποιου video και μετά να το επεξεργαστούμε αλλά και να το συμπιέσουμε στην φορητή συσκευή μας.

Το AppAdvice έκανε τρεις δοκιμές ταχύτητας σε καινούρια μηχανήματα τα οποία βρήκε σε κάποιο Apple Store.

Στην πρώτη δοκιμή, έκαναν μία αντιγραφή ενός δίλεπτου video που έγραψε ένα iPod touch 4G σε διάφορα μηχανήματα και συσκευές. Τα αποτελέσματα δεν τα περίμενε κανείς. Το iPad 2 ήταν πολύ πιο γρήγορο από κάθε άλλο Mac ακόμα και από τα καινούρια MacBook Air με τους flash δίσκους. Το μόνο που πήγε να φτάσει τους χρόνους του iPad 2 ήταν το Mac Pro.

Στην δεύτερη δοκιμή δημιουργήσαμε ένα άδειο iMovie project στο οποίο προσθέσαμε το video αυτό από το iPod touch και το κάναμε export σε 720p. Τα αποτελέσματα για ακόμα μια φορά ήταν φανταστικά. Για ακόμα μία φορά το iPad 2 κέρδισε όλα αυτά τα Mac με τις μεγάλες αποδόσεις αλλά και την απεριόριστη δύναμη που έχουν.

Η τελευταία δοκιμή δείχνει τις επιδοσεις των μηχανημάτων βάσει ενός καθημερινού worflow του χρήστη. Πήραμε απλά το δίλεπτο video και προσθέσαμε έναν τίτλο με overlay, μουσική και μία εικόνα στην αρχή και στο τέλος. Αλλαγές που οποιοσδήποτε θα ήθελε να προσθέσει σε ένα video. Τα αποτελέσματα για ακόμα μία φορά ήταν αρκετά εντυπωσιακά.

Το iPad 2 δεν κέρδισε τα πολύ πιο δυνατά μηχανήματα αυτή την φορά αλλά δεν έμεινε και πολύ πίσω σε σύγκριση με κάποια άλλα. Το πιο ενδιαφέρον σε αυτό το σημείο είναι ότι το iPad 1 και το iPod touch 4G έκαναν encode σε αυτό το καινούριο video περίπου δύο φορές πιο αργά από την έκδοση που δεν είχε περάσει από επεξεργασία.

Ο λόγος της μεγάλης υπεροχής των iPad και iPhone είναι αφ’ ενός το ήδη ενσωματωμένο AVFoundation framework στο iOS (από το iOS 2.2) άλλα και το format του video που το πεπαλαιωμένο πια QuickTime του Mac OS X έπρεπε να κάνει transcode και κατόπιν rendering. Το πολλά υποσχόμενο AVFoundation είναι η τεχνολογία που θα υποστηρίζει το ολοκαίνουργιο Final Cut Pro άλλα και σύμφωνα με πήγες θα ενσωματωθεί στο Mac OS X Lion υπό το γνωστό σε όλους brandname του QuickTime.

[AppAdvice]