Η Apple θα δημιουργήσει το δικό της κοινωνικό δίκτυο με το λογότυπο που χρησιμοποίησαν οι Beatles;

Η εταιρεία του Cupertino έχει υποβάλει αίτηση για την καταχώριση του σήματος, που κάποτε χρησιμοποιήθηκε από τους Beatles και μετά από μια μακροχρόνια νομική μάχη διάρκειας 23 ετών. Επιπλέον, η Apple κάνει ειδική αναφορά για κάποιο κοινωνικό δίκτυο στις δεκατέσσερις διεθνείς ταξινομήσεις που καλύπτουν πιθανές χρήσεις για τα δύο λογότυπα. Νέα που δείχνουν σίγουρα τις προθέσεις του Steve Jobs προς το Facebook.

Πως μπορεί η  Apple inc. να αποκτήσει τα δικαιώματα για τα λογότυπα των Beatles; Αυτό μπορεί να γίνει επειδή η Apple Corps (δισκογραφική των Beatles) έχασε τα νόμιμα δικαιώματα του λογότυπου που δημιουργήθηκε από τον Granny Smith, σε κάποιο μέρος μιας συμφωνίας που έληξε το 2007. Για αυτό και τότε η Apple δήλωσε το διάσημο λογότυπο του μήλου στις δεκατέσσερις διεθνείς ταξινομήσεις.

Για να διασφαλίσει την τελική ιδιοκτησία  των διάσημων Apple λογότυπων, η Apple Inc. έχει δηλώσει ένα ζευγάρι των αιτήσεων σήματος με το Ευρωπαϊκό Γραφείο Σημάτων της κάτω των 14 διεθνών ταξινομήσεων που καλύπτουν θέματα όπως το υλικό του υπολογιστή, online κοινωνικά δίκτυα, τα κινητά τηλέφωνα, τα μουσικά όργανα, τα παιχνίδια, τα είδη ένδυσης / καλύμματα κεφαλής, την διαφήμιση, την εκπαίδευση και τις ραδιοτηλεοπτικές μεταδόσεις.

Μια από αυτές τις κατηγορίες δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει, εφόσον στο παρελθόν έχουμε ακούσει πολλά για τις προσπάθειες της Apple όσον αφορά τα κοινωνικά δίκτυα. Κάτι τέτοιο ίσως να δώσει την δυνατότητα στην Apple να φτιάξει το δικό της Facebook για τους πελάτες της.

Το σχέδιο του λογότυπου παρουσιάζει ένα μήλο που είναι δαγκωμένο και αρχικά σχεδίασε ο Rob Janoff το 1977 και η Apple το χρησιμοποιεί από τότε.

[9to5Mac]