H Apple χρησιμοποιεί καινούρια θύρα για τα ακουστικά στο iPad 2;

Μια πατέντα που δημοσιεύτηκε τον Σεπτέμβριο του 2010 αποκαλύπτει πως η εταιρία δουλεύει πάνω σε μια καινούρια σχεδίαση για την θύρα ακουστικών που θα μας επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε πιο λεπτά βύσματα ακουστικών στα μελλοντικά iPhone και iPod.

Σύμφωνα με τον Kevin Fox στο Fury.com η Apple μπορεί να έχει ήδη χρησιμοποιήσει τον καινούριο αυτόν σχεδιασμό στο iPad 2, το οποίο έχει μια θύρα για ακουστικά η οποία ταιριάζει για τον πιο λεπτό σχεδιασμό του iPad 2 και είναι τοποθετημένο σε μια απότομη καμπύλη.

H πατέντα που αποκάλυψε το AppleInsider τον Σεπτέμβριο αναφέρει ένα σύστημα που είναι βασισμένο στα “pogo pins” αυτά με μια αναδιπλούμενη μερίδα, που θα πρέπει να επεκταθεί για να κάνει επαφή το βύσμα που τα βάλουμε στην θύρα. Με αυτά τα pins, η Apple θέλει να εξοικονομήσει χώρο στον εσωτερικό χώρο της συσκευής, αντίθετα από την προηγούμενη τεχνολογία “cantilever beam” που έπιανε αρκετό χώρο για την σύνδεση του βύσματος.

Η  Apple όπως πάντα δεν δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για το βύσμα που υπάρχει στο iPad 2. Στη συνέχεια μπορούμε να δούμε μια φωτογραφία με αυτό που υπάρχει στην πρώτη γενιά iPad.

[MacStories]