Οδηγός: Πως να απενεργοποιήσετε την αυτόματη αναβάθμιση των iOS συσκευών σας από το iTunes

Ο MuscleNerd σε ένα τελευταίο του tweet αναφέρει μια μέθοδο που μπορεί να αποτρέψει το iTunes από την αυτόματη αναβάθμιση του firmware της iOS συσκευής. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να αποτρέψουμε τις αναβαθμίσεις που έγιναν κατά λάθος και μπορεί να χαλάσουν το jailbreak  του αγαπημένου μας iPhone, iPod touch ή του iPad.

Ios43itunesprevent

Αυτόματη μέθοδος: Recovery Guard

Υπάρχουν δύο τρόποι να σταματήσουμε τα updates, ο πιο γρήγορος είναι αυτός που που πρότεινε ο iH8sn0w. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να εγκαταστήσουμε το RecoveryGuard BETA από το Cydia. Πρόκειται για ένα μικρό tweak που μόλις εγκατασταθεί δεν αφήνει την συσκευή να μπει σε Recovery Mode. Μπορούμε να το βρούμε στο http://cydia.pushfix.info

Χειροκίνητη μέθοδος

Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει εγκατάσταση την τελευταία έκδοση του iTunes 10.2 ή 10.2.1στο Mac σας. Κλείστε το iTunes και πηγαίνετε στα Applications, βρείτε τον φάκελο Utilities και την εφαρμογή Terminal. Μόλις να ανοίξετε την εφαρμογή κάντε paste την παρακάτω γραμμή μέσα σε αυτό.

defaults write personalized com.apple.iTunes-installation-server-host / dev / null

Αν θέλετε να ενεργοποιήσετε την διαδικασία της αναβάθμιση του firmware μέσα από το iTunes, ανοίξτε πάλι Terminal και γράψτε:

defaults delete com.apple.iTunes personalized-installation-server-host

Για να είστε σίγουροι ότι το iTunes δεν θα κάνει κανένα update μόνο του, o MuscleNerd προτείνει να χρησιμοποιήσουμε και τις δύο παραπάνω μεθόδους.

Οι δύο παραπάνω τρόποι θα αφαιρέσουν το δικαίωμα της αυτόματης αναβάθμισης από το iTunes και δεν θα δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα στον υπολογιστή ή στην συσκευή σας.