Πως θα έπρεπε να είναι τα notifications στο iOS

Το σύστημα ειδοποιήσεων είναι ένα από τα πιο αδύναμα σημεία του iOS και φυσικά έχουμε ακούσει πολλές φορές για αυτό. Τα notifications του iOS εξαφανίζονται σε περίπτωση που τα κλείσουμε, χάνονται και ξεχνάμε να τα δούμε αντίθετα με αυτά του Android ή του Web OS. Η TechCrunch δημοσίευσε μερικά mock-ups που σχεδιάστηκαν από τον Shawn Hickman και βρίσκονται σε ένα ανοιχτό μήνυμα προς την Apple, με το οποίο ζητάει από την Apple να εφαρμόσει αυτό το σύστημα notifications στο επερχόμενο iOS.

Οι ειδοποιήσεις θα εμφανίζονται από το κάτω μέρος και θα εξαφανίζονται μετά από 5 δευτερόλεπτα αν δεν υπάρχει κάποια κίνηση. Η μικρή κόκκινη κουκίδα δίπλα από τις άσπρες των σελίδων μας δείχνει ότι υπάρχουν ειδοποιήσεις που δεν έχουμε διαβάσει.

Ο Shawn έχει βγάλει το Spotlight από προεπιλεγμένη επιλογή και στην θέση του μπορούμε να βρούμε τα notifications. Έτσι με ένα swipe προς τα δεξιά μπορούμε να βρούμε μια λίστα με όλα μας τα notifications από mail, facebook, twitter κτλ.

Η Apple πρόσφατα για να βελτιώσει το notification system προσέλαβε τον Rich Dellinger τον Μάιο του 2010. Ακόμα λίγες εβδομάδες πριν διαβάσαμε ότι η Apple ψάχνει να προσλάβει κάποιον ο οποίος να φτιάξει το notification system που θα δούμε στο iOS 5 τον Ιούνιο.

[GadgetsDNA]