Ο αντάπτορας Dock-HDMI συμβατός και με iPhone, iPod touch 4ης γενιάς

Πριν λίγες μέρες με την άφιξη του iPad 2 και την κυκλοφορία του iOS 4.3 ο Steve Jobs μας παρουσίασε και δύο καινούρια αξεσουάρ, ένα από τα δύο είναι συμβατό και με το iPhone 4 και φυσικά μιλάμε για τον καινούριο αντάπτορα HDMI.

Ο καινούριος αντάπτορας θα συνδέει το καλώδιο HDMI αλλά και το καλώδιο για dock έτσι ώστε να μπορούμε να βλέπουμε την οθόνη του iPhone ή του iPad στην μεγάλη μας τηλεόραση. Ο αντάπτορας υποστηρίζει έξοδο μέχρι και 1080p που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κάθε εφαρμογή χωρίς καμία ρύθμιση.

Παρόλο που αυτά τα χαρακτηριστικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με το iPad 2 (όπως γνωρίζουμε) είναι συμβατά και με άλλες Apple συσκευές και ειδικά με το iPhone 4, το iPod touch 4ης γενιάς και το iPad 1ης γενιάς. Δυστυχώς όμως σε αυτές τις συσκευές δεν θα έχουμε την δυνατότητα για το λεγόμενο mirror video που εμφανίζει ότι είναι στην οθόνη της συσκευής και στην τηλεόραση μας, αλλά απλά θα μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να δούμε τα videos και τα slideshows των φωτογραφιών που υπάρχουν στην συσκευή μας.

[AppleInsider]