Η Apple διαπραγματεύεται για cloud υπηρεσίες

Σύμφωνα με την Bloomberg η Apple κάνει διαπραγματεύσεις με τις βασικές δισκογραφικές εταιρίες για μας βελτιωμένη iTunes υπηρεσία που θα κάνει πιο απλή την πρόσβαση στην μουσική που έχουν ήδη αγοράσει οι χρήστες.

Η υπηρεσία αυτή σύμφωνα με τους ισχυρισμούς θα επιτρέψει στους καταναλωτές να ανακτήσουν ένα backup με όλη την μουσική που έχουν αγοράσει σε περίπτωση που χάσουν αυτά που έχουν ήδη.

Σύμφωνα με τις τρεις πηγές της Bloomberg μέσα στο 2011 υπάρχει μια περίπτωση οι καταναλωτές να έρθουν πιο κοντά σε περιεχόμενο που αποθηκεύεται στο internet. Οι δισκογραφικές εταιρίες έχουν επίσης στα σχέδια τους να αποκτήσουν την δημοτικότητα υπηρεσιών internet όπως αυτές της Pandora, που επιτρέπει στους χρήστες να ακούνε την μουσική τους μέσω streaming αντί να την αγοράζουν.

Η συμφωνία αυτή όπως φημίζεται για πολλούς μήνες μέχρι στιγμής μπορεί να έχει σχέση με την εξαγορά της υπηρεσίας Lala που έκανε η Apple για να δώσει την δυνατότητα στους  χρήστες να αποθηκεύσουν όλη την μουσική που έχουν αγοράσει online. Θα απευθυνόταν στις δισκογραφικές εταιρείες που θα ωφελούνταν από τους χρήστες που αγοράζουν τα τραγούδια ενώ θα ήταν κάτι κάτι πολύ καλό για τους καταναλωτές που θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση και να κάνουν stream την μουσική τους από οπουδήποτε.

Φυσικά η Apple και οι δισκογραφικές εταιρίες αρνήθηκαν να σχολιάσουν στο Bloomberg. Υπάρχει όμως και η πιθανότητα όλα αυτά να συνδέονται με την μεγάλη ανανέωση που ετοιμάζει η Apple για την υπηρεσία της MobileMe που όπως ειπώθηκε πρόσφατα θα μπορεί να έχει μεγάλη χωρητικότητα ακόμα και για τα τραγούδια του iTunes.

[MacStories]