Μήπως το iPad 2 έχει 512MB μνήμη RAM;

Ενώ η Apple ποτέ δεν παρέχει στις πληροφορίες ποτέ την μνήμη που κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν στις φορητές συσκευές τους, διάφορες εικασίες και αποσυναρμολογήσεις στο παρελθόν πάντα πρόσφεραν αποδείξεις με τα σωστά χαρακτηριστικά των iPhone,  των iPad και των iPod touch.

Γνωρίζουμε ότι το iPhone 4 έχει 512MB μνήμη RAM και είναι πολύ πιθανό να το δούμε να φτάνει στο 1GB το καλοκαίρι με το iPhone 5. Από την άλλη το iPad 1G που κυκλοφόρησε λίγο πριν από την κυκλοφορία του iPhone 4 έχει 256MB μνήμη RAM. Και εδώ έρχεται η ερώτηση, πόση μνήμη RAM βρίσκεται μέσα στον καινούριο A5 επεξεργαστή που έχει το iPad 2.

Σύμφωνα με την αναφορά ενός Κορεάτη αναλυτή, το iPad 2 έχει την διπλάσια μνήμη από τον προκάτοχο του και φτάνει τα 512MB. Ο αναλυτής αποκαλύπτει επίσης μέσα από μια σειρά με tweets ότι η Apple χρησιμοποιεί LPDDR2 μνήμη για το iPad ενώ το iPad 1G είχε LPDDR1.

Το site Softpedia σημειώνει επίσης ότι αν ρίξουμε μια ματιά στην σελίδα της Apple για το iMovie που θα κυκλοφορήσει για το iPad μπορούμε να δούμε ότι η εφαρμογή είναι συμβατή σε συσκευές που έχουν 512MB μνήμη RAM ή και περισσότερο. Τέτοιες συσκευές μέχρι στιγμής είναι το iPhone 4, το iPod touch 4G και το iPad 2, οπότε σύμφωνα με τα παραπάνω το iPad 1G δεν θα είναι συμβατό και το καιρό

Το μεγαλύτερο κατόρθωμα για την Apple εδώ δεν είναι η μνήμη ή ο επεξεργαστής Α5 αλλά τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά και η πιο λεπτή σχεδίαση που δεν έχουν επηρεάσει την μπαταρία καθόλου.

[MacStories]