Steve Jobs: Δημιουργήσαμε τις συνδρομές στο iTunes για συγκεκριμένες εφαρμογές

Η μεγάλη δυσαρέσκεια που έχει δημιουργηθεί από τις καινούριες αποφάσεις που πήρε η Apple είναι πλέον εμφανείς στον καθένα. Ο ίδιος ο Steve Jobs απάντησε στο email ενός developer ο οποίος ζητούσε διευκρίνιση επί του θέματος.

Το MacRumors αναφέρει πρόσφατα σχετικά με ένα καινούριο email που ο CEO της Apple, Steve Jobs έστειλε σε ένα developer ο οποίος ρώτησε να μάθει περισσότερα σχετικά με τους όρους που εμφανίστηκαν του App Store.

Στη συνέχεια το email του developer

Είμαι developer για το iOS, είμαι μπερδεμένος και ανήσυχος την ίδια στιγμή για την καινούρια πολιτική που εμφανίστηκε στο  App Store μαζί με την προσφορά της συνδρομής.

Οι πιο πολλές εφαρμογές που έχω αναπτύξει είναι για εταιρίες και είναι δωρεάν εφαρμογές με τις οποίες ο χρήστης έχει πρόσβαση σε συγκεκριμένες πληροφορίες και υπηρεσίες. Οι πελάτες μου είναι γνωστές εταιρίες με καλή φήμη, οι οποίες πουλάνε αυτού του είδους τις υπηρεσίες στους πελάτες και οι εφαρμογές που φτιάχνω για αυτούς είναι ακόμα ένας τρόπος πρόσβασης στις πληροφορίες και στις υπηρεσίες. Ανησυχώ ότι οι περισσότερες από αυτές τις εταιρείες θα αποφασίσουν να σταματήσουν να φτιάχνουν εφαρμογές για φορητές συσκευές, αν η IAP και οι όροι δεν αλλάξουν.

Ο Steve Jobs απάντησε:

Δημιουργήσαμε τις συνδρομές για εφαρμογές για τους εκδότες, όχι για εφαρμογές SaaS (Software as a Service).

Όπως πάντα μια σύντομη απάντηση από τον Steve Jobs. Αν δούμε όμως με περισσότερες λεπτομέρειες αυτό που γράφει ο Steve, μπορούμε να καταλάβουμε ότι η συνδρομές υπάρχουν μόνο στις εφαρμογές που έχουν in-app purchase για εκδότες και για αυτούς που παρέχουν online υπηρεσίες. Αυτό σημαίνει πως η Apple δεν περιμένει από υπηρεσίες όπως το Dropbox να χρησιμοποιήσουν την επιλογή με την συνδρομή μέσω iTunes. Και πράγματι η ζήτηση της Apple για την υιοθέτηση καινούρια πολιτική απευθύνθηκε μόνο σε διάφορους εκδότες.

[ MacRumors ]