Η Nokia και η Microsoft ενώνουν τις δυνάμεις τους

Πολλές φήμες ακούστηκαν τις τελευταίες μέρες αλλά πια είναι επίσημο. Από σήμερα ξεκινά μια καινούρια συνεργασία μεταξύ της Nokia και της Microsoft. Αυτό θα μας παρέχει τα τηλέφωνα και γενικότερα το λειτουργικό σύστημα και άλλες υπηρεσίες.

Οι δύο αυτές μεγάλες εταιρίες του είδους αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και οι προσδοκίες από μια τέτοια συνεργασία γίνονται πολύ μεγάλες.

Η συμμαχία έχει σχεδιαστεί εδώ και καιρό αλλά προτιμάμε να περιμένουμε την παραγωγή ενός τελικού προϊόντος από τις δύο εταιρίες το οποίο θα είναι κατάλληλο τόσο για τους developers όσο και για τους απλούς καταναλωτές. Με τον συνδυασμό των γνώσεων και των δυνατοτήτων αυτών των δύο μεγάλων εταιριών το αποτέλεσμα που θα έχουμε είναι μερικά καταπληκτικά προϊόντα από την άποψη του hardware και την δυνατότητα για δημιουργία καινούριου software, όπως και λειτουργικού συστήματος. Όλο αυτό θα ονομάζεται “Τhird Ecosystem” (Τρίτο Οικοσύστημα).

Η Microsoft θα προσφέρει ένα καινούριο λειτουργικό σύστημα Windows Phone, με πρόσθετες υπηρεσίες όπως Bing, Xbox Live και Office. Η Nokia ωστόσο δεν θα παρέχει το δικό της λειτουργικό σύστημα για smartphones αλλά θα δουλέψει ώστε να κάνει το hardware να ταιριάζει έτσι ώστε να μεγιστοποιήσει την δύναμη του λειτουργικού.

Τα σχέδια της εταιρίας σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση του CEO είναι να σχεδιάσουν το μέλλον της πλατφόρμας. Ακόμα και από την προοπτική του software θα υπάρχουν πολλές βελτιώσεις και ενσωματώσεις νέων γλωσσών. Η Nokia επίσης θα βοηθήσει το Windows Phone να εξαπλωθεί γρήγορα σε περισσότερες χώρες και να κάνει συμφωνίες με άλλους παρόχους.

Το Nokia Windows Phone θα χρησιμοποιεί τους χάρτες για πλοήγηση και υπάρχει ένα δωρεάν SDK για να δημιουργήσετε καινούριες εφαρμογές οι οποίες θα αναβαθμιστούν για να υποστηρίζουν καινούριες γλώσσες που θα παρέχονται με την βοήθεια της Nokia.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xe3ksR8zgXg&feature=player_embedded [/youtube]

[ iSpazio ]