Οδηγός: δημιουργήστε το δικό σας Cydia repo με το SourceMaker

Το SourceMaker είναι μια εφαρμογή που δημιουργήθηκε από τον Tiz38, η οποία είναι διαθέσιμη μέχρι στιγμής μόνο για Mac και σας επιτρέπει εύκολα να δημιουργήσετε το δικό σας repository στο Cydia. Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε έναν απλό οδηγό που έφτιαξε ο φίλος μας iPH0NiX.

Η εφαρμογή και ο οδηγός είναι στα Γαλλικά αλλά εμείς τον μεταφράσαμε και θα σας βοηθήσουμε να καταλάβετε πως δουλεύει.

Οδηγίες

1. Από την ώρα που θα ανοίξετε το SourceMaker, θα δείτε ένα μήνυμα που θα σας λέει να δημιουργήσετε ένα καινούριο repository ή να ανοίξετε ένα που ήδη υπάρχει. Επιλέξτε το “Choisir un répertoire”.

2. Τώρα θα πρέπει να δείξετε στο πρόγραμμα που βρίσκετε το περιεχόμενο που θέλετε να μεταφέρετε στο καινούριο σας repository. Το SouceMaker θα δημιουργήσει τα απαραίτητα αρχεία για εσάς τα οποία θα σταλούν αυτόματα μέσω του internet στο Cydia.

3. Η εφαρμογή σας επιτρέπει επίσης να χρησιμοποιήσετε τον server σας, αν έχετε κάποιον.  Εδώ μπορείτε να μπορείτε να βάλετε τα στοιχεία του FTP στο παράθυρο που βλέπετε.

4. Αφού δώσετε τις απαραίτητες πληροφορίες για να μπείτε στον server σας, θα δείτε το παράθυρο της παρακάτω εικόνας,θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα φάκελο, με το ίδιο όνομα του φακέλου που δημιουργήσατε στον υπολογιστή σας.

5. Στο παρακάτω παράθυρο που είναι ίδιο με τα παράθυρα του OS X, δεν θα πρέπει να έχετε κανένα πρόβλημα εδώ για να περάσετε τα αρχεία σας.

6. Στο πάνω μέρος του παραθύρου μπορείτε να δείτε το URL του repository σας. Μπορείτε να αλλάξετε τις πληροφορίες του Source σας πατώντας στο “Editer les  information”.

Δημιουργήστε ένα .deb πακέτο για το repository σας

Υπάρχουν δύο τρόποι για να δημιουργήσετε το δικό σας deb πακέτο στο repository

  • από ένα αρχείο .deb που μπορείτε να αποκτήσετε από την συσκευή σας ή από το internet
  • από ένα φάκελο της εφαρμογής, του tweak ή του theme σας κτλ.

7. Από το μενού της εφαρμογής επιλέξτε Paquets και μετά στην επιλογή Ajouter un fichier .deb

8. Μόλις βρείτε τον φάκελο της εφαρμογής σας, του tweak σας κτλ.. ρίξτε τα αρχεία που έχετε δημιουργήσει πριν ή αποσυμπιέσετε το αρχείο .deb για τον φάκελο του πακέτου σας

9. Κάντε click στο “Parcourir” και δείξτε τα αρχεία σας, αν θέλετε μπορείτε να δημιουργήσετε καινούριο φάκελο με το κουμπί “Nouveau Dossier”.

10. Για να δημιουργήσετε ένα καινούριο πακέτο πατή στο “Create the paguet”. Αμέσως θα δγημιουργηθεί ένας καινούριος φάκελος και θα αποθηκευτεί στον υπολογιστή σας, έτσι ώστε αργότερα να αποσταλεί στο repository σας.

[ iPΗ0NiX ]