Η Apple θα χρησιμοποιήσει stylus στις επόμενες iOS συσκευές;

Μια καινούργια πατέντα τις Apple μόλις δημοσιεύτηκε πρόσφατα και πρόκειται για ένα καινούργιο περίπλοκο stylus, το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τις iOS συσκευές.

Όταν ο Steve Jobs παρουσίασε για πρώτη φορά το iPhone είπε ότι η συσκευή αυτή δε χρειαζόταν κάποιο ειδικό stylus για να λειτουργήσει. Η ιστορία αυτή συνέχισε με το iPod Touch και το iPad τα οποία χρησιμοποιούν την ίδια τεχνολογία. Παρόλα αυτά, το συγκεκριμένο αξεσουάρ ήταν πάντα πολύ εύκολο και βολικό στη χρήση, ειδικά από χρήστες που αντιμετώπιζαν κάποια προβλήματα με τη καινούργια τεχνολογία που χρησιμοποιούσε τότε η Apple στο πρώτο iPhone και τώρα στις άλλες iOS συσκευές της. Αυτό το ειδικό stylus είναι πολύ χρήσιμο για τους επαγγελματίες και όχι μόνο που θέλουν να το χρησιμοποιήσουν είτε για πλάκα ή είτε για να ζωγραφίσουν κάτι το οποίο δε μπορούν εύκολα να το κάνουν με τα δάκτυλα τους.

Για όλους αυτούς τους λόγους, η αρχική αντίσταση φαίνεται να ξεπεράστηκε και έτσι η Apple αποφάσισε να κυκλοφορήσει την έκδοση ενός νέου διπλώματος ευρεσιτεχνίας για την κατασκευή stylus με σκοπό να λειτουργεί με όλες τις mobile συσκευές που τρέχουν το iOS και μόνο.

Σύμφωνα με αυτό το προϊόν, όπως αυτό παρουσιάστηκε στη πατέντα, δε θα περιοριστεί μόνο στις απλές δυνατότητες ενός stylus, αλλά θα περιέχει τους απαραίτητους αισθητήρες, οι οποίοι θα μπορούν να ανιχνεύουν την πίεση που δέχεται η οθόνη. Η σύνδεση μεταξύ του stylus και τωv iOS θα μπορεί να επιτυγχάνεται με τη βοήθεια του Bluetooth ή του  Wifi.

Επιπρόσθετα θα περιέχει και ένα accelerometer, ο οποίος θα προσφέρει και αυτός με τη σειρά του τη δυνατότητα να μπορεί να λειτουργήσει το stylus με τη συσκευή.

Thanks @kostasapple