Mac OS X Lion: επιτρέπει multi-user remote computing

Χθες αναφέρθηκε ότι ένα χαρακτηριστικό του Back to my Mac θα μπορούσε να διατεθεί δωρεάν με στο Lion και επίσης, ότι η υπηρεσία έλαβε μερικές βελτιώσεις στο Lion. Λοιπόν σήμερα, βρέθηκε ένα καινούργιο χαρακτηριστικό, το οποίο αποκαλείται multi-user remote computing, το οποίο σας επιτρέπει την απομακρυσμένη σύνδεση σε οποιοδήποτε λογαριασμό σε άλλο Mac. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να το εξηγήσουμε. Παρακάτω ένα παράδειγμα.

Είστε στον καναπέ με το MacBook σας, αλλά το αρχείο της παρουσίασης που χρειάζεστε, είναι στον iMac στο σπίτι, το οποίο χρησιμοποιεί κάποιος άλλος με το δικό του λογαριασμό. Με το Snow Leopard, μπορείτε να πάρετε τον έλεγχο του εν λόγω iMac μερικώς και να έχετε πρόσβαση στην οθόνη του και στο λογαριασμό που είναι συνδεδεμένος εκείνη τη στιγμή, αλλά όχι στον λογαριασμό σας που έχετε το αρχείο της παρουσίασης. Τώρα με Lion, όταν συνδέεστε μέσω του Finder, σας δίνεται η δυνατότητα να μοιραστείτε ή το λογαριασμό του άλλου ατόμου ή να έχετε πρόσβαση ακόμα και στον δικό σας λογαριασμό, με αποτέλεσμα να πάρετε το αρχείο που χρειάζεστε.

Το καλύτερο σε αυτή την υπόθεση είναι ότι ο λογαριασμός του άλλου ατόμου μένει ανέγγιχτος και εσείς έχετε πρόσβαση στο λογαριασμό σας εξ αποστάσεως. Το άλλο άτομο που χρησιμοποιεί τον iMac δε θα καταλάβει ποτέ ότι πήρατε το αρχείο από τον υπολογιστή σας. Ακόμα, δεν θα διακοπεί σε καμία περίπτωση η εργασία που κάνει το άλλο άτομο στον ίδιο υπολογιστή και εσείς θα έχετε το αρχείο σας. Αν είστε χρήστης της υπηρεσίας MobileMe, αυτό μπορεί να λειτουργήσει ακόμη και από οπουδήποτε στον κόσμο και αν βρίσκεστε, με την υπηρεσία Back to my Mac.

Φαίνεται πραγματικά όπως η Apple μεταφέρει τη σύνδεση σε απομακρυσμένο υπολογιστή σε άλλο επίπεδο με το Lion και φαίνεται ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά μέχρι τώρα. Αυτές οι βελτιώσεις στην απομακρυσμένη σύνδεση φαίνεται να είναι πραγματικά επωφελής για τους χρήστες με πολλά Mac, κάνοντας όλη την εμπειρία χρήσης του υπολογιστή πιο αποτελεσματική. Ας ελπίσουμε πως όλα αυτά τα χαρακτηριστικά θα είναι δωρεάν σε όλους τους χρήστες του Lion, αυτό το καλοκαίρι. Αυτό μας θυμίζει επίσης φήμες για το iPhone 5, το οποίο ελέγχεται από ένα απομακρυσμένο υπολογιστή…

[9to5Mac]

thanks @kostasapple