Μαζί με το Lion θα δούμε και το Find My Mac;

Νομίζετε ότι η Apple τελείωσε με τις ανακοινώσεις της σχετικά με το αναμενόμενο Mac OS X Lion? Πιστεύετε ότι η Apple δε θα παρουσιάσει άλλα χαρακτηριστικά από αυτά που μας έδειξε? Μάλλον, όχι και μια πολύ μεγάλη έκπληξη πιθανόν μας περιμένει το καλοκαίρι: να δούμε στο Lion το Find my Mac.

 

Όπως μπορείτε να καταλάβετε, πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό που θα ενσωματωθεί στο Mac από το iOS, μια εφαρμογή της Apple με την οποία μπορείς να εντοπίσεις και να κάνεις restore στο iPhone, στο iPad και στο iPod Touch. Οι λεπτομέρειες είναι ασαφείς ακόμα, αλλά στα αρχεία του συστήματος του Lion, βρέθηκαν στοιχεία για μια υπηρεσία Find my Mac που πιθανόν να δούμε τελικά με την άφιξη του. Αυτά τα αρχεία δε μας δίνουν πολλά στοιχεία, αλλά σχετίζονται με την τωρινή έκδοση του Lion: 11A372z.

 

Αυτό το στοιχείο μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η Apple παίζει με αυτή την δυνατότητα και ότι την αφαίρεσε από την δοκιμαστική έκδοση για τους ευνόητους λόγους. Δε ξέρουμε αν αυτό λέει  κάτι, αλλά η Apple δεν είχε πει κάτι για αυτό το χαρακτηριστικό μέχρι το WWDC το 2009, όπου και το ανακοίνωσε για το iOS, παρά το γεγονός ότι νωρίτερα, είχαν βρεθεί κάποια στοιχεία στα αρχεία του συστήματος του iOS 3.

 

Σχετικά με αυτά τα αρχεία που βρέθηκαν και κάνουν λόγο για μια υπηρεσία Find my Mac, δε μπορούμε να φανταστούμε ότι έχει να κάνει με διαφορετική υπηρεσία και ότι η Apple σχεδιάζει κάτι διαφορετικό, γιατί αυτό θα δημιουργούσε σύγχυση στους χρήστες, κάτι που η  Apple δεν κάνει και γενικά είναι εναντίον.

 

Αυτή η υπηρεσία, πιθανόν να ενσωματωθεί στην δωρεάν υπηρεσία του MobileMe, Find my iPhone, και λογικά θα αναβαθμιστεί για να υποστηρίζει τα Mac. Τα mac θα μπορούν να εντοπίσουν κάποιο άλλο Mac μέσω της υπηρεσίας Me.com.

 

Τα Mac δεν έχουν GPS στο υλικό τους πράγμα που σημαίνει, ότι η υπηρεσία θα δουλεύει μέσω Wi-Fi. Με το Find my iPhone μπορείς να σβήσεις όλα τα αρχεία του iPhone και να κάνεις reset κάτι που λογικά δε θα δούμε στα Mac.

 

Αυτό δε θα ήταν εφικτό αφού αυτή η διαδικασία θα έπαιρνε μεγάλο χρονικό διάστημα για να πραγματοποιηθεί over-the-air. Πιθανόν, η Apple να δημιουργήσει ένα πολύ γρήγορο σύστημα που θα επιτρέπει να γίνει αυτή η διαδικασία σε μικρό χρονικό διάστημα.

[9to5Mac]