Στις 2 Μαρτίου θα δούμε το iPad 1.5 ή το 2;

Σύμφωνα με το iLounge, το καινούριο iPad που θα παρουσιαστεί στο event στις 2 Μαρτίου, θα είναι μια ενδιάμεση έκδοση. Η Apple εξαιτίας μερικών προβλημάτων παραγωγής, αποφάσισε να το αναβαθμίσει προσωρινά και αργότερα αυτή την χρονιά να κυκλοφορήσει την τελική του έκδοση.

Προφανώς βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν την παρουσίαση του iPad 2, αλλά η συσκευή που θα κυκλοφορήσει θα είναι μια έκδοση ενδιάμεσα στο παλιό και στο καινούριο μοντέλο. Διάφορες πηγές βεβαιώνουν ότι το πρώτο mockup για το iPad 2 το είδαμε για πρώτη φορά τον προηγούμενο μήνα από το iLounge.

Στην πραγματικότητα μέσα στο τελευταίο αυτό διάστημα είδαμε αρκετά αξεσουάρ από κατασκευαστές να εμφανίζονται, άλλα περισσότερο και άλλα λιγότερο επίσημα, τα καινούρια αξεσουάρ τα οποία ταιριάζουν απόλυτα στην πλάτη του καινούριου iPad, το οποίο διαφέρει σε μέγεθος και σχήμα από τους προκατόχους του. Μερικά από αυτά είναι έτοιμα ήδη να ξεκινήσουν να αποστέλλονται.

Τον Αύγουστο ακούστηκε μια φήμη που έλεγε ότι η Apple δουλεύει πάνω σε μια αναβάθμιση του tablet, με την πρόσθεση μιας κάμερας μπροστά ή οποί έκδοση θα είναι διαθέσιμη μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων. Ένα προιόν που φαίνεται πως είναι λίγο πιο χαμηλά από το iPad 2 και θα μοιάζει περισσότερο με ένα iPad 1.5.

Από αυτό βγαίνει και το νόημα για το iPad 3. Αν η Apple δεν ήταν έτοιμη μέχρι την κυκλοφορία της καινούριας έκδοσης θα κυκλοφορούμε απλά μια καινούρια έκδοση στην οποία θα είχαν γίνει οι μισές αλλαγές. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε η Apple σίγουρα δουλεύει σε δύο μοντέλα iPad από την αρχή και θα κυκλοφορήσει το ένα τον Μάρτιο και το άλλο μετά το καλοκαίρι.

Το iLounge επαληθεύει πως είχε σοβαρές πηγές για αυτές τις πληροφορίες. Σύμφωνα με την πηγή που επικοινώνησε το blog, εάν η Apple δεν έβρισκε τις καινούριες απαιτήσεις για το iPad μέχρι τον Μάρτιο ή νωρίς τον Απρίλιο θα κυκλοφορούσε το iPad 1.5, ενώ το iPad 2 θα έβγαινε στην κυκλοφορία λίγους μήνες μετά.

Παρόλα αυτά αυτή την στιγμή τα νέα μπορεί να μας φαίνονται απίθανα αλλά όπως αναφέρει και το 9to5Mac, το iLounge έχει έγκυρες πηγές και έχει αντιμετωπίσει ίδιες καταστάσεις και στο παρελθόν. Αυτό που τώρα παραμένει είναι ένα ερώτημα πως θα αντιδράσουν οι πελάτες μετά από όλα αυτά που έχουν δει τόσους μήνες σε mockups και φήμες τα οποία είναι πολύ καλύτερα από την “προσωρινή έκδοση” iPad που θα κυκλοφορήσει.

[ iLounge ]