Το iOS κυριαρχεί στην χρήση smartphone στην Ευρώπη

Μια αναφορά από την RegHardware βασισμένη σε δεδομένα από την υπηρεσία StaCounter αποκαλύπτει ότι το iOS της Apple είναι ακόμα κυρίαρχο στην χρήση smartphone στην Ευρώπη.

Tο StatCounter δεν είναι εγκατεστημένο σε κανένα site που βρίσκετε στο internet αλλά παρέχει σωστές ενδείξεις από trands στον χώρο του mobile χάρη στα 3 εκατομμύρια site που παρακολουθεί.

Τα στατιστικά από Ηνωμένο Βασίλειο που μας παρέχει το StatCounter μας δίνουν επίσης και την γρήγορη αύξηση του μεριδίου της αγοράς του Android, που ξεπέρασε την κίνηση στο web του iOS τους τελευταίους μήνες του 2010. Το iOS και το Android δείχνουν να είναι τα δύο μεγαλύτερα λειτουργικά συστήματα για φορητές συσκευές για τα χρόνια που θα έρθουν, ενώ από κάτω βρίσκετε το Blackberry και μετά το Symbian της Nokia.

Η μεγάλη ποσότητα tablets που θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες και θα τρέχει το Android της Google και η υιοθέτηση του Windows Phone 7 από την Nokia θα επηρεάσουν αρκετά τον τομέα mobile, αλλά οι αναλυτές περιμένουν το iOS να είναι κυρίαρχο μέχρι το τέλος του 2011 με την κυκλοφορία του iPhone επόμενης γενιάς σε χαμηλότερη τιμή από αυτή του iPhone 4.

[ MacStories ]