iPad 2 με Light Peak και όχι με USB θύρα;

Μετά από την κυκλοφορία μιας πρόσφατης αναφοράς ότι η Apple πρόκειται να παρουσιάσει σύντομα την καινούρια τεχνολογία Light Peak που βασίζεται στην ταχύτητα σύνδεσης, μας έκανε εντύπωση ότι το Light Peak μπορούσε να εξηγήσει διάφορές φήμες που έχουμε διαβάσει τελευταία σχετικά με το iPad 2.

Αρχικά μπορούμε να δούμε μια θύρα στο πάνω μέρος του iPad 2, στις πρώτες θήκες που κυκλοφόρησαν από διάφορους τρίτους κατασκευαστές. Τα πρώτα σχέδια δεν είναι και τέλεια αλλά πολλές φορές οι θήκες έχουν κάνει αρκετά καλή δουλειά στο να προβλέψουν το hardware της Apple. Σχετικά με αυτή την συγκεκριμένη θύρα, που έχει το iPad 2 ακούστηκαν διάφορες φήμες στο παρελθόν ότι πρόκειται για Mini DisplayPort. Από την άλλη κάποιοι πάλι πιστεύουν ότι οι φήμες που βλέπουμε εδώ και μερικούς μήνες σχετικά με την θύρα USB πάνω στο iPad 2 μπορεί να είναι αλήθεια.

Όπως φαίνεται τα πρωτότυπα Light Peak χρησιμοποιούν μια υβριδική USB 3 συνδεσμολογία που μπορούμε να μπερδέψουμε με το USB. Δεν υπάρχει ακόμα ακριβώς η περιγραφή του αντάπτορα Light Peak αλλά υπάρχει πιθανότητα να μοιάζει με USB και οι αρχικές φήμες για την θύρα στις πρώτες θήκες για iPad 2 να ήταν λάθος. Το άνοιγμα πάνω στην θήκη μπορεί να είναι λίγο μικρότερο για το κανονικό μέγεθος του αντάπτορα USB, αν και υπάρχει πιθανότητα το Light Peak να χρησιμοποιεί και mini USB.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι όλα αυτά είναι απλά φήμες, δεν υπάρχει κάποια επίσημη αναφορά και δεν γνωρίζουμε αν θα εφαρμοστούν στην πράξη.

[ MacRumors ]