Το iOS 5 θα είναι το αποτέλεσμα πολλών εξαγορών που πραγματοποιήθηκαν από την Apple

Το 2011 θα είναι η χρονιά που θα δούμε το μεγάλο update στο iOS. Πολλές βελτιώσεις που έρχονται για να αντιμετωπίσουν το Android. Ανάμεσα στις πολλές αλλαγές θα δούμε βελτίωση στο navigation, στις φωνητικές εντολές και στις υπηρεσίες cloud.

Αυτά τα τρία στοιχεία στα οποία η Google έχει επενδύσει και επενδύει σημαντικά τώρα αντιπροσωπεύουν μια δύναμη για το Android. Σκεφτείτε για το σύστημα με τους χάρτες, το οποίο μπορεί να περάσει την εικόνα ενός δορυφόρου και το άλλο με εντυπωσιακά 3D γραφικά. Ή το λογισμικό πλοήγησης με φωνητικές οδηγίες καθ’ οδόν. Και επιτέλους, φημίζεται ότι δουλεύουν πάνω στην υπηρεσία iTunes cloud.

Με τα χρόνια η Apple έχει κάνει εξαγορές και έκανε κάποιες σημαντικές προσπάθειες για να μείνει μπροστά και στις τρεις λειτουργίες που αναφέρονται παραπάνω, και το πιθανότερο είναι όταν το iOS 5 κυκλοφορήσει, να δούμε τελικά το αποτέλεσμα. Αλλά βλέπουμε περισσότερες λεπτομέρειες σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας.

Η Apple εξαγόρασε το 2008, μια εταιρεία που ονομάζεται PlaceBase. Ο στόχος φαίνεται να είναι η ανάπτυξη της εφαρμογής Χάρτες, δεν είναι πλέον αναγκασμένοι να χρησιμοποιούν το Google σαν προεπιλογή. Μια τέτοια επιλογή θα έχει το διπλό πλεονέκτημα για την εταιρία του Cupertino. Πρώτα απ’ όλα, θα έχουμε περισσότερο έλεγχο για το λειτουργικό μας σύστημα, που εξαιτίας του πρόσφατου ανταγωνισμού είναι ένας καλός λόγος. Επιπλέον, θα έχουν επίσης μια ορισμένη αυτονομία και ελευθερία στην υλοποίηση των αναβαθμίσεων, που τώρα θα μπορούν να γίνονται πιο συχνά.

Μια άλλη εξαγορά, που έγινε πιο πρόσφατα από την προηγούμενη, είναι αυτή της Siri. Η εταιρεία διαθέτει μια τεχνολογία που συνδέει την ακριβή αναγνώριση ομιλίας με ισχυρά εργαλεία αναζήτησης. Συνεπώς, είναι ένα έργο που ταιριάζει απόλυτα με την πρόθεση της Apple να εισαγάγει μια υπηρεσία παρόμοια με το Google Voice για το IOS. Επί του παρόντος, οι iOS συσκευές έχουν την δυνατότητα φωνητικού ελέγχου που δεν μας εκπλήσσει με τις λειτουργίες του.

Τέλος, ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πιθανότατα ήταν σίγουρα η αγορά του Lala, όχι μόνο για το ταλέντο που χαρακτηρίζει το προσωπικό, αλλά κυρίως για την ευκαιρία να ξεκινήσει μια υπηρεσία cloud για τη μουσική. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή εκτός από κάποιες φήμες, δεν υπάρχουν ακριβείς πληροφορίες σχετικά με αυτό αλλά θα πρέπει να βάλει τα δυνατά της για να το πετύχει σωστά γιατί και η Google ετοιμάζει κάτι παρόμοιο.

Αυτοί είναι οι τρεις τομείς στους οποίους μπορεί να δούμε σημαντικές αλλαγές στο iOS 5, αλλά σίγουρα υπάρχουν πολλές ακόμα.

[ 9to5Mac ]