Περισσότερες λεπτομέρειες για αυτά που έρχονται στο MobileMe!

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η Wall Street Journal αναφέρει ότι η Apple δουλεύει πάνω σε μια σημαντική ανανέωση του MobileMe, η οποία περιλαμβάνει ένα “locker” το οποίο θα κάνει stream ταινίες και τηλεοπτικές σειρές σε iPhone και iPad.

Σύμφωνα με το Cult of Mac, η Apple δουλεύει έτσι ώστε να προσθέσει πολλές καινούριες υπηρεσίες cloud στο MobileMe.

Ανάμεσα στις πολλές υπηρεσίες στις οποίες δουλεύει η Apple είναι:

  • Μια υπηρεσία live video streaming όπως το Ustream
  • Μια που βασίζεται στην τοποθεσία όπως το Gowalla ή το Foursquare
  • Ένα καινούριο σύστημα Geo-Tagging που έχει μέχρι στιγμής την κωδική ονομασία “Tokens”, και κάνει tag πραγματικές τοποθεσίες, κάτι σαν μια ειδική έκδοση του Facebook Places

Σύμφωνα με την πηγή του Cult of Mac που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμη, η Apple δουλεύει σε πολλές streaming υπηρεσίες δεδομένων και τεχνολογίες τοποθεσίεας. Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο πως ή πότε αυτές οι δυνατότητες θα κυκλοφορήσουν, αλλά φαίνεται να έχουν σχέση με το ότι η Apple δουλεύει σε ένα iPhone που θα είναι για streaming μόνο.

Υπάρχουν πάρα πολλές ιδέες στο τι σκοπεύουν να κάνουν με το MobileMe και πολλές από αυτές θα χρησιμοποιηθούν αργότερα στο μέλλον, αποκαλύπτει η πηγή του Cult of Mac.

Το βασικό κομμάτι των καινούριων υπηρεσιών του MobileMe είναι μια δυναμική ιστοσελίδα που ακούγεται κάτι σαν το Facebook, το Foursquare και το Ustream. H ιστοσελίδα θα συλλέγει πολλές πληροφορίες που να δημοσιεύονται αυτόματα από μία iOS συσκευή, συμπεριλαμβανομένης της τοποθεσίας του χρήστη, των φωτογραφιών και των video που έχει τραβήξει. Θα υπάρχουν επίσης λεπτομέρειες της μουσικής που ακούει, των παιχνιδιών που παίζει, των εφαρμογών που χρησιμοποιεί, της μουσικής και των εφαρμογών που έχει αγοράσει, τις ιστοσελίδες που έχει επισκεφτεί, της κατάστασης του και πολλά ακόμα. Οι χρήστες θα μπορούν ακόμα και να στείλουν video στις σελίδες τους, κάτι σαν την video streaming υπηρεσία Ustream.

Το concept είναι να μια δυναμική ιστοσελίδα, που θα περιέχει τι κάνουμε. Η Apple το φαντάζεται σαν έναν WebServer τσέπης εφόσον όλα θα πηγαίνουν αυτόματα στο MobileMe. Οι πληροφορίες μας σε αυτή την ιστοσελίδα θα μπορεί να ανανεωθεί με δύο τρόπους: Ο χρήστης θα μπορεί να αποφασίσει τι να στείλει ή η σελίδα θα ανανεώνεται αυτόματα μόλις κάποιος την επισκεφτεί. Για παράδειγμα, όταν ένας επισκέπτης πάει στην σελίδα ενός χρήστη, το MobileMe θα ζητήσει από την iOS συσκευή του ανανέωση, κάτι σαν το Find My iPhone φανταστείτε που ζητάει από την συσκευή την τοποθεσία όταν ενεργοποιηθεί. H Apple θέλησε να πάρει την ιδέα του Find My iPhone και να μας δώσει περισσότερες πληροφορίες, αναφέρει η πηγή.

Η Apple θα προσφέρει έλεγχο των πληροφοριών που θα περιέχονται. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν το όριο των πληροφοριών που θα μοιράζονται. Μπορούν να επιλέξουν τι πληροφορίες θα μοιράζονται δημόσεια και τι πληροφορίες θα μοιράζονται στο iGroup τους. (Το iGroup της Apple είναι μια πατενταρισμένη εφαρμογή τοποθεσίας που βρίσκει εσάς και τους φίλους σας). Οι χρήστες μπορούν να κάνουν την τοποθεσία τους δημόσια διαθέσιμη για να μπορεί να την δει ο καθένας που βρίσκετε κοντά τους με iPhone. Μπορούν να επισκεφτούν τις MobileMe σελίδες των φίλων για να δούνε τι κάνουν. Ο χρήστης θα ειδοποιείτε όταν κάποιο άλλο μέλλος του iGroup βρίσκεται μέσα σε μια συγκεκριμένη απόσταση – 5 χιλιόμετρα, 10 χιλιόμετρα ή 50 χιλιόμετρα.

Tokens

Η πηγή του Cult of Mac αναφέρει ότι η Apple δουλεύει πάνω σε μια geo-tagging υπηρεσία που ονομάζεται μέχρι στιγμής “Tokens” και ακούγεται κάτι σαν αναβαθμισμένο Facebook Places, iWant και Twinkle – με πολύ περισσότερες δυνατότητες.

Το Tokens (κωδική ονομασία) θα επιπτρέπει στους χρήστες να κάνουν tag τοποθεσίες GPS με πληροφορίες, διάφορα tips και ενδιαφέρουσες φωτογραφίες. Οι χρήστες θα μπορούν να δουν τι Tokens έχουν αφήσει πίσω άλλοι χρήστες. Οι πληροφορίες θα μπορεί να είναι reviews εστιατορίων, προτάσεις γεύματος, ειδικές προσφορές ή φωτογραφίες από events που έγιναν σε εκείνη την συγκεκριμένη τοποθεσία. Ωστόσο, το σύστημα είναι περίπλοκο και η Apple αντιμετωπίζει διάφορα προβλήματα για να το κάνει να δουλεύει σωστά.

Όσον αφορά τις αναφορές που έγιναν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα σχετικά με το iPhone nano, η πηγή δεν έδωσε πληροφορίες σχετικά με αυτό. Τα media θα πρέπει να κάνουν stream από το MobileMe locker του χρήστη, ενώ οι φωτογραφίες και τα video θα ανεβαίνουν αυτόματα στο cloud αντί να αποθηκεύονται στην συσκευή.

Φυσικά, η Apple μπορεί να ετοιμάζει μια πλήρως ανανεωμένη έκδοση του MobileMe, κάτι που ακούμε εδώ και πάρα πολύ καιρό.

[ Cult Of Mac ]