Το iPhone 5 θα υποστηρίζει NFC πληρωμές

Το καινούριο iPhone 5 θα υποστηρίζει NFC πληρωμές! Την ανακοίνωση έκανε η Deutsche Telekom η οποία περιμένει NFC συσκευές από την Apple μέσα στο 2011.

Η Apple και η Samsung μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2011 θα χρησιμοποιήσουν την καινούρια τεχνολογία NFC που μπορεί να πραγματοποιήσει πληρωμές χωρίς να υπάρχει κάποια επαφή της συσκευής μας. Παρόλα αυτά η LG και η RIM θα ακολουθήσουν μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2011.

Έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που ακούσαμε τις πρώτες φήμες και η Apple έχει προσλάβει ειδικούς στην τεχνολογία RFID για να ενσωματώσουν την καινούρια πλατφόρμα πληρωμής στο iPhone επόμενης γενιάς. Η τεχνολογία θα έχει την δυνατότητα να μεταφέρει δεδομένα και μέσω της NFC τεχνολογίας μπορούμε να μετατρέψουμε το iPhone μας σε ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι για γρήγορες και εύκολες πληρωμές.

Τον προηγούμενο μήνα ο Richard Doherty, διευθυντής του Envisioneering Group είπε ότι η Apple σχεδιάζει να λανσάρει μια φορητή υπηρεσία πληρωμής για τους ιδιοκτήτες του iPhone 5 και iPad 2 με την προσθήκη του NFC chip. Οι διαδικασίες των συναλλαγών μπορεί επίσης να βασίζονται σε μια καινούρια έκδοση του iTunes που θα διαχειρίζετε τις πληρωμές.

Δεν γνωρίζουμε ακόμα πως θα δουλεύει, αλλά σύμφωνα με τα σημερινά νέα μπορούμε να πούμε ότι τα επόμενα iPhone θα έχουν ενσωματωμένο chip NFC, όπως ακριβώς έχει και το Galaxy S II της Samsung.

[ Engadget ]