Μικρότερο και φθηνότερο iPhone και ανανεωμένο MobileMe για αυτό το καλοκαίρι

Μετά την αναφορά του Bloomberg που έγινε την τελευταία εβδομάδα σχετικά με την Apple που δουλεύει σε ένα μικρότερο iPhone με 2.3″ ίντσες οθόνη και χωρίς συμβόλαιο, η Wall Street Journal νωρίτερα σήμερα επιβεβαιώνει ότι όντως η Apple έχει ένα πρωτότυπο τηλέφωνο που θα είναι το μισό μέγεθος του iPhone 4. Η κωδική του ονομασία θα είναι N97 και θα είναι πολύ πιο φθηνό από το κανονικό iPhone.

Ένας από τους ανθρώπους, που είδαν ένα πρωτότυπο του καινούριου iPhone μερικούς μήνες πριν, και είπε ότι η καινούρια συσκευή θα πωλείται μαζί με την ήδη υπάρχουσα συσκευή iPhone και θα έχει το μισό μέγεθος από το iPhone 4. Το τηλέφωνο έχει σαν κωδική ονομασία το N97 και θα είναι διαθέσιμο για τους παρόχους στην μισή τιμή του iPhone, είπε.

Η WSJ αναφέρει επίσης ότι ανάμεσα στις μεγάλες προτεραιότητες υπάρχει μια αναμόρφωση για το MobileMe το 2011, όπως ήδη έγραψε ο Steve Jobs σε ένα πελάτη λίγους μόνο μήνες πριν. Το καινούριο MobileMe θα είναι δωρεάν και θα μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να κλειδώνουμε τις προσωπικές μας φωτογραφίες και video. Αυτό θα δώσει την δυνατότητα στην Apple να κατασκευάζει iPhone με λιγότερη χωρητικότητα, και να κάνουμε τα πάντα μέσω cloud.

Η Apple επίσης εξερευνά μια σημαντική αναμόρφωση της online υπηρεσίας του MobileMe, είπαν κάποιοι που γνώριζαν το θέμα. Η υπηρεσία μέχρι στιγμής απαιτεί μια ετήσια πληρωμή των €70 που φτάνει μέχρι και €120. Η Apple σκέφτεται πολύ σοβαρά να κάνει το MobileMe δωρεάν υπηρεσία που θα προσφέρει ένα “κλείδωμα” για τα προσωπικά αρχεία όπως φωτογραφίες και video, κάνοντας τους καταναλωτές να μην χρειάζεται να κουβαλάνε μαζί τους συσκευές με πολύ μνήμη.

Σύμφωνα με την WSJ, το μικρότερο iPhone αλλά και η υπηρεσία MobileMe είναι στα σχέδια της Apple για κυκλοφορία το καλοκαίρι.

Επίσης στην αναφορά της η WSJ δίνει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το καινούριο iPhone και το MobileMe. Το καινούρια iPhone είναι σημαντικά πιο ελαφρύ και η οθόνη καλύπτει όλη την ορατή επιφάνεια, όπου σημαίνει ότι οι φήμες σχετικά με την έλλειψη του home button είναι αληθής. Το μικρότερο iPhone πρέπει να έχει επίσης φωνητική πλοήγηση, αλλά πιστεύουμε ότι έτσι κι αλλιώς θα είναι χαρακτηριστικό του iOS 5. Όσον αφορά το MobileMe η WSJ αναφέρει το streaming των βιβλιοθηκών  του iTunes μέσω υπηρεσίας cloud και ότι υπάρχουν σχέδια για την κυκλοφορία του αργότερα αυτή την χρονιά.

[ MacStories ]