Οδηγός: Πως να χρησιμοποιήστε την iOS συσκευή σας σαν δίσκο USB

Πολλές φορές θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τον δίσκο του iPhone ή του iPod touch για να αποθηκεύσουμε διάφορα αρχεία. Η Apple δυστυχώς θέλησε να βλέπουμε μόνο ένα συγκεκριμένο μέρος του και να μην έχουμε πρόσβαση μέσα στα αρχεία συστήματος. Αυτό αλλάζει φυσικά αν κάνουμε Jailbreak την συσκευή μας και εγκαταστήσουμε μερικά πακέτα από το Cydia, όπως το iFile και το OpenSSH. Στον παρακάτω οδηγό θα δούμε πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε  το iPhone, iPad ή iPod touch μας σαν σκληρό δίσκο USB.

Η παρακάτω διαδικασία δεν προτείνεται για τους απλούς χρήστες, και μπορεί να επηρεάσει την λειτουργία της συσκευής σας. Επίσης θα προτείναμε να χρησιμοποιήσετε αυτή την εφαρμογή μόνο για να αντιγράφετε αρχεία από τον υπολογιστή σας στην συσκευή σας για μεταφορά και όχι για να πειράζετε τα αρχεία του συστήματος ή οτιδήποτε άλλο.

Απαιτήσεις

  • iPhone, iPad ή iPod touch Jailbroken
  • iTunes 10 ή νεότερο
  • Mac OS X 10.5 ή νεότερο για Mac και Windows XP ή νεότερα για PC
  • Cydia
    • SBSettings
    • OpenSSH
  • PhoneDisk

Οδηγίες

Ανοίξτε το Cydia στην συσκευή σας και εγκαταστήστε το OpenSSH και το SBSettings. Το OpenSSH θα το χρειαστούμε για να μπορέσουμε να δούμε όλα τα αρχεία της συσκευής μας ενώ το άλλο για να μπορούμε να το ενεργοποιήσουμε ή να το απενεργοποιήσουμε.

Μετά θα πρέπει να κατεβάσουμε να κάνουμε εγκατάσταση και να ανοίξουμε το PhoneDisk

Τώρα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνδέσετε την συσκευή σας στον υπολογιστή και να πατήσετε στο πρόγραμμα Reveal in Finder. Το παράθυρο που θα εμφανιστεί είναι τα αρχεία που βρίσκονται μέσα στην συσκευή σας, τα οποία εύκολα μπορείτε να γράψετε στον υπολογιστή σας.

Το φάκελο του χρήστη σας μπορείτε να βρείτε αν πλοηγηθείτε στο /var/mobile/ όπως μπορείτε να δείτε και στο screenshot.

Αν θέλετε να γράψετε αρχεία δημιουργήστε ένα νέο φάκελο και ονομάστε τον όπως εσείς θέλετε, εμείς τον έχουμε ονομάσει Disk για το παράδειγμα.

Το PhoneDisk μπορείτε να το αποκτήσετε μέσα από αυτή την σελίδα και η δοκιμαστική του έκδοση είναι για 14 μέρες.

Thanks, iSpazio