Οι πωλήσεις μουσικής στο iTunes Store μειώθηκαν κατά 5%

Αν και είναι το νούμερο ένα online κατάστημα στον τομέα της μουσικής, οι πωλήσεις του έπεσαν κατά 5%. Η τάση αυτή φαίνεται να είναι η ίδια με αυτή που υπάρχει στην εσωτερική αγορά.

Είχαμε μείνει στις πωλήσεις της Apple , που προέρχονται από την πώληση ψηφιακής μουσικής, στο 1, 6% του τζίρου της. Στο τελευταίο τρίμηνο, η κατάσταση φαίνεται να έχει κυριολεκτικά γυρίσει ανάποδα με μια μείωση κατά 5%. Ακόμα χειρότερα αποτελέσματα για την Warner Music Group, των οποίων οι πωλήσεις βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση (-14%). Για την Apple, η επόμενη κίνηση φαίνεται να είναι το ψηφιακό video, καθώς μια πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι η Apple ελέγχει το 65% των συνολικών πωλήσεων.

Το iTunes της Apple εξακολουθεί να είναι ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης στον τομέα των πωλήσεων του ψηφιακού περιεχομένου μέσω του Διαδικτύου, που αντιπροσωπεύει το  64,5% της παγκόσμιας αγοράς, και φυσικά βρίσκεται στην πρώτη θέση και πολύ μπροστά από τους ανταγωνιστές της όπως την Microsoft, την Amazon, την Sony και την Wal-Mart. Η παρουσίαση του iPad και η ανανέωση του AppleTV μπορεί να βοηθήσει την Apple να διατηρήσει την δεσπόζουσα θέση στην αγορά.

Στη συνεχεία ανακοινώνει μια άλλη σημαντική αλλαγή για τη μουσική βιομηχανία, η Apple είναι έτοιμη να αναλάβει ηγετικό ρόλο στη διευκόλυνση της μετάβασης από τη μουσική στα video. Θα δούμε αν και πάλι η παρέα του Steve Jobs θα είναι σε θέση να κάνει άλλη μια αλλαγή που μπορεί να σώσει, για άλλη μια φορά, τη μουσική βιομηχανία.

[ CultofMac ]