Περισσότερα στοιχεία για παιχνίδια και εφαρμογές βρέθηκαν στο Apple TV

Από την στιγμή που η Apple ανανέωσε το Apple TV και τώρα και αυτό βρίσκεται στην οικογένεια του iOS υπάρχουν συνεχώς κάποιες εικασίες ότι η Apple θα επιτρέψει στους χρήστες Apple TV να τρέξουν εφαρμογές και παιχνίδια και σήμερα το Engadget αναφέρει ένα κομμάτι κώδικα που βρήκε στο iOS 4.3 beta 3 που αρχίζει να φέρνει στην επιφάνεια ξανά αυτό το θέμα.

Πιο συγκεκριμένα υπάρχει κώδικας στο Apple TV που αναφέρεται σε “ATVGames” και “ATVThunder” που και αυτά με την σειρά τους δίνουν πληροφορίες όπως leaderboards, ένα χειριστήριο, ένα τρόπο να προγραμματίζετε παιχνίδια και μια βιτρίνα, κάτι σαν το AppStore.

Δύο strings που σίγουρα πρέπει να αναφέρουμε είναι τα com.apple.appltv.play.live.thunder και .play.archive.thunder. Κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς είναι αυτά αλλά όπως λέει και το Engadget το AppleTV έχει μόνο 8GB μνήμη αποθήκευσης, οπότε αυτό αναφέρεται για κάτι σαν “archive” ή “live” που μπορεί να σημαίνει κάτι σαν streaming παιχνίδια ή multiplayer. Ο κώδικας που βρήκε το Engadget έχει επίσης σχόλια για το OpenGL ότι είναι πολύ ώριμο αλλά έχει εφαρμοστεί αρκετά καλά έτσι ώστε να δουλεύει σε  χαμηλή ροή δεδομένων.

Αυτές οι ανακαλύψεις μπορεί να σημαίνουν ότι η Apple δουλέύει πάνω σε κάτι σαν το Xbox Live, το Game Center μέχρι στιγμής δεν είναι τόσο επιτακτικό όσο θα έπρεπε και το online multiplayer θα μπορούσε να αλλάξει πάρα πολύ το τις iOS συσκευές και να φτιάξει κάτι πολύ πιο ανταγωνιστικό για την Sony που με το PSP σε Android. Η ερώτηση είναι πως θα γίνει το  Apple TV για παιχνίδια, η γνωστή απάντηση φυσικά είναι με χειριστήριο το iPhone, iPod touch ή το iPad αλλά πολλά είναι πιθανά.

[ MacStories ]