Το iPad 3 έρχεται τον Σεπτέμβριο;

Το iPad 2 μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι είναι πολύ πιθανό να κυκλοφορήσει μεταξύ Μάρτιο και Απρίλιο. Σύμφωνα με τελευταίες εικασίες θα έχει πιο γρήγορο επεξεργαστή, περισσότερη μνήμη RAM, θα είναι πιο λεπτό και πιο ελαφρύ με κομψή σχεδίαση και με κάμερα μπροστά για το FaceTime.

Αυτή την στιγμή ακόμα και με την επαλήθευση της Wall Street Journal το iPad 2 θα κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους μήνες, και είναι πάρα πολύ πιθανό να δούμε το iPad 2 μέσα στις επόμενες 10 ημέρες.

Δύο καινούριες δημοσιεύσεις από τον John Gruber δείχνουν ότι η Apple θα κυκλοφορήσει δύο νέα iPad μέσα στο 2011, το δεύτερο το οποίο θα το δούμε τον Σεπτέμβριο μπορούμε να το ονομάσουμε για την ώρα iPad 3.

Το καλοκαίρι είναι πολύ μακριά. Αν η θεωρία μου είναι σωστή θα βρίσκετε μόνο λίγους μήνες μπροστά από το iPad 2,  αλλά μέχρι το τέλος του καλοκαιριού έχουν την δυνατότητα να ετοιμάσουν και να βγάλουν το iPad 3.

Ο Gruber είναι γνωστό ότι αναφέρει εμπιστευτικές πληροφορίες τις οποίες παραδέχεται. Στην περίπτωση αυτή, όμως λέει ότι αυτό το σχόλιο για το iPad 3 ήταν απλά μια εικασία και δεν στηρίζεται σε καμία πραγματική γνώση. Δίνει τον συλλογισμό του για μια τέτοια γρήγορη ανάκαμψη μεταξύ αναθεωρήσεων:

Έτσι, το ένστικτό μου λέει ότι η Apple θα κινηθεί για το iPad σε ένα πρόγραμμα κυκλοφορίας που θα λάβει μέρος τον Σεπτέμβριο, μαζί με τα iPods. Αλλά δεν θα θέλουν να περιμένουν πάνω από ενάμιση χρόνο από την ανακοίνωση του αρχικού iPad για να ανακοινώσουν το δεύτερο – όχι με αυτά τα στοιχήματα, και όχι με τόσους πολλούς σοβαρούς ανταγωνιστές που προσπαθούν συνεχώς να φτιάξουν κάτι καλύτερο.

Ενώ αυτό μπορεί να ήταν το τέλος του, η TechCrunch ισχυρίζεται ότι έχουν ανεξάρτητα δικές τις πληροφορίες ότι η Apple πράγματι θα αναθεώρηση το iPad αυτό το φθινόπωρο:

Έχουμε ακούσει ότι η έκπληξη του φθινοπώρου θα αφορά το “iPad 3”. Δεν έχουμε άλλες πληροφορίες εκτός από αυτό. Για την ώρα το σχέδιο είναι η κυκλοφορία του iPad μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Και μετά θα περιμένει να κυκλοφορήσει την καινούρια του έκδοση το φθινόπωρο.

Η Apple ανανεώνει συνήθως τις σειρές προϊόντων σε προβλέψιμα μοτίβα. Το καινούριο iPhone συνήθως ανακοινώνετε στην WWDC κάθε χρονιά, ενώ η σειρά των iPod ανανεώνεται κάθε φορά κοντά στον Σεπτέμβρη. Αυτό συνέβη και την πρώτη χρονιά που κυκλοφόρησε το iPad οπότε όλοι περιμένουν από την Apple να ακολουθήσει το γνωστό μοτίβο και να το κυκλοφορήσει κοντά στον Απρίλιο. Φαίνεται ότι η Apple ακολουθεί αυτό το χρονοδιάγραμμα για την πρώτη έκδοση, αλλά μπορεί να αλλάξει κανόνες για αυτό το φθινόπωρο.

[ MacRumors & MacStories ]