Apple πατέντα, οι πάροχοι θα προσφέρουν υπηρεσίες για το iPhone

Αυτή η πατέντα, που κατοχυρώθηκε πριν κάποιες μέρες, θα επιτρέπει στην Apple να κλέβει λίγη ενέργεια από τους διάφορους παρόχους, δημιουργώντας ένα σύστημα από εικονικούς παρόχους κινητής τηλεφωνίας, όπου θα συνυπάρχουν μεταξύ τους και θα παρέχουν στην Apple ασύρματη δικτύωση για τους χρήστες του  iPhone.

Σε αυτά τα τέσσερα χρόνια ζωής του, το iPhone κατάφερε να μετατρέψει το χώρο της κινητής τηλεφωνίας, εμπνέοντας μέχρι και τις άλλες εταιρίες προς αυτή τη κατεύθυνση. Μετά την ανακοίνωση που έγινε πριν μερικές μέρες, για τη διάθεση του iPhone και από δεύτερο πάροχο, το AppleInsider ανακάλυψε μια νέα πατέντα της Apple, η οποία θα μπορούσε να αλλάξει εντελώς το τρόπο με τον οποίο λειτουργούν σήμερα οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας.

Η πατέντα αυτή περιγράφει μια μέθοδο διανομής ασύρματων υπηρεσιών επικοινωνίας. Στην ουσία, αυτή η πατέντα, περιγράφει το τρόπο με τον οποίο η συσκευή αποθηκεύει μια διεύθυνση στο διαδίκτυο και επικοινωνεί μέσω αυτής με το server την ίδια στιγμή. Μετά την παράδοση των πληροφοριών από το διαδίκτυο, από κάποιον διαθέσιμο πάροχο, η συσκευή ή ο χρήστης μπορεί να επιλέξει αυτό το πάροχο.

Αυτή η ανακάλυψη θα επιτρέψει στην Apple να δημιουργήσει ένα πραγματικό σύστημα MVNO (Κινητός εικονικός φορέας εκμετάλλευσης δικτύου), αποσπώντας έτσι πληροφορίες από τους παρόχους που συμμετέχουν στην ασύρματη δικτύωση εκείνη τη στιγμή, ανεξαρτήτως σε ποια χώρα βρίσκονται, ώστε να επιτρέπει στο χρήστη να διαλέγει το καλύτερο δυνατό πάροχο εκείνη τη στιγμή.

Αυτή η υπηρεσία δίνει μια πολύ σημαντική λειτουργία στην Apple, μια λειτουργία που θα της επιτρέψει να αλλάζει το τρόπο με τον οποίο θα χρεώνονται οι χρήστες, ανάλογα με το δίκτυο που έχουν επιλέξει, μέσα από τους λογαριασμούς iTunes των χρηστών.

Η πατέντα αυτή βραβεύτηκε το 2006, πριν την παρουσίαση του iPhone και μας δείχνει την πρώτη προσπάθεια της Apple να μειώσει την εξάρτηση των χρηστών από τις παρόχους και να δώσει στους χρήστες του iPhone μια ευρύτερη περιοχή επιλογών.

[ iSpazio ]

Thanks @kostasapple