Το 2011 θα κυκλοφορήσει ο Universal φορτιστής για όλα τα smartphones στην Ευρώπη. Η Apple μπορεί να χρησιμοποιήσει Micro-USB για το iPhone 5!

Πρόσφατα έχουμε συζητήσει την πιθανότητα ενός μοναδικού φορτιστή για όλα τα καινούρια smartphone, στην πραγματικότητα όλα αυτά θα γίνουν μέσα στο 2011. Όλοι οι κατασκευαστές θα ξεκινήσουν να χρησιμοποιούν ένα καινούριο standard φορτιστή και αυτό μπορεί να γίνει υποχρεωτικό ακόμα και για την Apple.

“Είμαι πολύ ευχαριστημένος που οι φορτιστές μπαταρίας για τα κινητά τηλέφωνα θα βασίζονται στα καινούρια Ευρωπαϊκά standards, και φυσικά αυτά είναι πολύ καλά νέα για όλους τους Ευρωπαίους καταναλωτές, και ελπίζουμε ένα δούμε την άφιξη των συσκευών και των φορτιστών τους σύντομα στα μαγαζιά,” είπε ο Αντιπρόεδρος της ΕΕ Antonio Tajani που αμέσως μετά ξεκίνησε διαδικασίες ώστε να μπορέσουν σύντομα οι Ευρωπαίοι να απολαύσουν τις παροχές του Universal φορτιστή.

Οι κατασκευαστές που έχουν υπογράψει για αυτή την συμφωνία είναι οι εξής: Apple, Emblaze Mobile, Huawei, LGE, Motorola, Mobility, NEC, Nokia, Qualcomm, Research In Motion (RIM), Samsung, Sony Ericsson, TCT Mobile (Alcatel), Texas Instruments και Atmel.

Το νέο πρότυπο είναι απλώς ένα βίσμα micro-USB που είναι κατάλληλο για φόρτιση και για μεταφορά των δεδομένων. Όλα τα τηλέφωνα με αυτόν τον τύπο της διεπαφής μπορούν να επαναφορτιστούν με έναν φορτιστή για κινητά τηλέφωνα που δεν διαθέτουν αυτό τον τύπο του interface, αλλά η συμφωνία γράφει για έναν προσαρμογέα.

“Αυτή είναι απλά η αρχή μιας επανάστασης, είναι μια συμφωνία που μπορεί να επεκταθεί και για άλλα προιόντα, η επιτροπή είναι έτοιμη να δουλέψει πάνω σε αυτό,” είπε ο Tajani, υπενθυμίζοντας ότι με την μείωση της παραγωγής μειώνονται και τα σκουπίδια από ηλεκτρονικές συσκευές.

[ iSpazio ]