Οδηγός: Πως να δημιουργήσετε, να διαχειριστείτε και να ανανεώσετε τα iTunes App Subscriptions

Με την έναρξη της The Daily χθες, η Apple παρουσίασε και τις φημισμένες συνδρομές για εφαρμογές που θα σας επιτρέψουν  να λαμβάνετε αυτόματα το νέο περιεχόμενο της εφαρμογής εφόσον πληρώνετε το εβδομαδιαίο ή το ετήσιο κόστος. Τουλάχιστον έτσι δουλεύει το σύστημα με την The Daily.

Τα παιδιά του MacStories έκαναν δοκιμές για να ενεργοποιήσουν μία συνδρομή και ακόμα και αν δεν είναι διαθέσιμη η εφαρμογή στην Ιταλία το κατάφεραν με ένα Αμερικάνικο λογαριασμό στο iTunes. Αν θέλετε να αποκτήσετε την εφαρμογή The Daily το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε ένα Αμερικάνικο λογαριασμό στο iTunes. Για να δούμε όμως πως δουλεύουν οι συνδρομές.

Στην εφαρμογή The Daily θα πρέπει να πάτε στα Subscriptions που θα βρείτε στα Settings. Επιλέξτε την subscription (συνδρομή) που θέλετε, επαληθεύστε το αυτό δίνοντας μερικές προσωπικές πληροφορίες όπως ταχυδρομικό κώδικα, όνομα και email στον εκδότη, δώστε τα στοιχεία του Apple ID σας και πατήστε Done. Στην τρέχουσα έκδοση της The Daily δεν υπάρχει επαλήθευση για το αν η συνδρομή ενεργοποιήθηκε επιτυχώς.

Μετά μπορούμε να δούμε ότι το σύστημα από την πλευρά της Apple είναι έτοιμο και δεν χρειάζεται κάποια αναβάθμιση στο iOS. Αμέσως μόλις γίνετε “εγγραφείτε” στην The Daily η Apple στέλνει ένα email για να επαληθεύσει την εβδομαδιαία συνδρομή.

Αν κάνετε click στο link που βρίσκεται στο email  θα πρέπει να δείτε κάτι σαν αυτό.

Προφανώς μέχρι στιγμής την εφαρμογή των συνδρομών της Apple μπορείτε να την διαχειριστείτε μόνο από το iPad. Οπότε θα πρέπει να πάτε στα Settings στο iPad μετά στο Store και αν δεν έχετε δώσει να δώσετε τα στοιχεία σας και θα δείτε μια καινούρια επιλογή για Subscriptions.

Στο Manage App Subscriptions θα μπορέσετε να δείτε το subscription που κάνατε στην εφαρμογή The Daily, την ημερομηνία ανανέωσης και την δυνατότητα να ρυθμίσετε αυτόματη ανανέωση ή όχι.

Παρά όλες τις φήμες σχετικά με καινούρια αναβάθμιση του iOS για τα subscriptions η Apple βρήκε άλλο τρόπο να φέρει αυτή την δυνατότητα για την ώρα μόνο μέσω του iPad. Λογικά σύντομα θα δούμε την καινούρια έκδοση του iTunes που θα μας δώσει την δυνατότητα διαχείρισης των subscription μας.