Η VISA ξεκίνησε τις δοκιμές πληρωμών μέσω του iPhone

Πρόσφατα αναφέραμε ότι η Apple έψαχνε να προσλάβει τρεις ειδικούς στην τεχνολογία NFC, ώστε να την ενσωματώσει στο iPhone. Το χαρακτηριστικό αυτό μπορεί να προσφέρει ένα εντελώς καινούργιο τρόπο για τις συναλλαγές που κάνουμε καθημερινά. Ακόμα και  η Visa (μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στη διεθνή βιομηχανία) έχει αρχίσει να κάνει διάφορες δοκιμές για να είναι προετοιμασμένη, όταν η Apple αποφασίσει και ενσωματώσει αυτό το χαρακτηριστικό στο iPhone.

Φήμες λένε ότι η Apple, μπορεί να κάνει διαθέσιμο αυτό το χαρακτηριστικό αργότερα μέσα στο χρόνο. Αυτή η τεχνολογία θα απαλλάξει τους λιανοπωλητές από τις παρακρατήσεις από τις αγορές που γίνονται μέσω των πιστωτικών και άλλων καρτών. Για τους πελάτες τώρα θα είναι ένας καινούργιος τρόπος να γλιτώσουν χρόνο και να αποφύγουν τυχόν υποκλοπές των καρτών τους. Η Visa μετά από προτροπή αποφάσισε να ξεκινήσει διάφορα test (η πρώτη δοκιμή έγινε στο Λονδίνο το Δεκέμβριο) σε όλη την Ευρώπη για το μελλοντικό αυτό χαρακτηριστικό του iPhone.

Αυτό που έκανε τη Visa να ξεκινήσει τις δοκιμές ήταν το ενδιαφέρον 4.200 χρηστών iPhone (στην Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία, Πολωνία και Τουρκία), οι οποίοι έδειξαν ενδιαφέρον για μια τέτοια υπηρεσία πληρωμών μέσα από κινητές συσκευές. Το ποσοστό αυτών έφτανε πάνω από το 57% παγκοσμίως, κάνοντας την εταιρεία να εμπιστευτεί την Apple και το  iPhone και να ξεκινήσει τις δοκιμές.

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε και να δούμε με ποιο τρόπο, η Apple θα καταφέρει να κλείσει συμφωνίες με τις μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε αυτό το τομέα, όταν η υπηρεσία αυτή κάνει την εμφάνιση της στο iPhone.

[ iSpazio ]

Thanks @kostasapple