Η απάντηση της Apple στην Sony, τα In-App Purchases θα πρέπει να υπάρχουν σαν επιλογή

Πρόσφατα η Apple απέρριψε από το App Store την τελευταία εφαρμογή για ανάγνωση ebook της Sony για το iPhone επειδή χρησιμοποιούσε τεχνολογία για να μπορεί ο χρήστης να αγοράζει βιβλία έξω από το In-App Purchase σύστημα της Apple, για την ακρίβεια μέσα από ένα κατάστημα της Sony που η ίδια ενσωμάτωσε στην εφαρμογή.

Η Sony ισχυρίζεται ότι η Apple τους είπε ότι “από εδώ και πέρα όλες οι In-app purchases θα πρέπει να πηγαίνουν ή να γίνονται μέσω της Apple”, στη συνέχεια δείτε τι απάντησε η Apple στις δηλώσεις της Sony.

Ο Trudy Muller μίλησε εκ μέρους της Apple:

Δεν έχουμε αλλάξει τους όρους του developer. Απαιτούμε αν μέσα από μία εφαρμογή δίνεται η δυνατότητα να αγοραστούν βιβλία έξω από αυτή, υπάρχει ακριβώς η ίδια επιλογή και για τους πελάτες μέσα από την επιλογή in-app purchase.

Βασικά, τίποτα δεν έχει αλλαχτεί όσον αφορά τους όρους εκτός φυσικά από το γεγονός ότι τα in-app purchase θα πρέπει να γίνονται μέσα από την εφαρμογή. Αν μία εφαρμογή εμφανίζεται με το δικό της κατάστημα για βιβλία, η ίδια ακριβώς επιλογή θα πρέπει να προσφέρεται σαν in-app purchase για όλους τους iOS χρήστες.

H Apple παίρνει το 30% από κάθε in-app purchase. Φαίνεται ότι η Amazon θα πρέπει να αναβαθμίσει την εφαρμογή της για το Kindle για να μπορέσει να προσφέρει μέσα από αυτή in-app purchases. Το ενδιαφέρον σε αυτή την ιστορία θα ήταν η Apple να βάλει την Amazon και την Sony να αναβαθμίσουν τις εφαρμογές τους με in-app purchases με βάση τους όρους και φυσικά η αντίδραση των χρηστών με τις προσφορές που θα βρουν σε μία απλή εφαρμογή ανάγνωσης ebook.

Οι πελάτες που θα κάνουν τις αγορές μέσα από την εφαρμογή (in-app purchase) θα λάβουν κανονικά τις αποδείξεις τους μέσα από την σελίδα του λογαριασμού τους στο iTunes.

[ MacStories ]