Apple πατέντα, καινούριος τύπος γαντιών που θα επιτρέπουν την χρήση του iPhone

Συνηθιζόταν να μένουμε έκπληκτοι από τη μαγεία των προϊόντων της Apple, αλλά αυτή η νέα πατέντα που κατοχυρώθηκε πρόσφατα έχει το όνομα μαγεία. Αυτά είναι τα μαγικά γάντια τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιούμε με τις συσκευές μας, που διαθέτουν οθόνη αφής, όταν έχει κρύο ή παγωνιά.

Χθες το πρωί, το γραφείο της Apple που ασχολείται με τις πατέντες και όμοια ζητήματα κατέθεσε μια πρόταση για μια πατέντα η οποία καλύπτει τα γάντια ώστε να μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε με συσκευές που έχουν οθόνη αφής. Ένα πολύ ενδιαφέρον προϊόν που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο με τα iPhone, iPad και iPod Touch αλλά με κάθε συσκευή που χρησιμοποιεί ίδιας τεχνολογίας οθόνη αφής.

Οι οθόνες που χρησιμοποιούν αυτού του είδους τη τεχνολογία αφής, μέσα από τους αισθητήρες εγγύτητας και της φυσικής αγωγιμότητας του ανθρώπινου σώματος, είναι σε θέση να αντιλαμβάνονται τις εισροές που προέρχονται από τα δάκτυλά μας. Το πρόβλημα είναι ότι αν φορέσουμε γάντια, οι παράγοντες αυτοί είναι αδύνατον να λειτουργήσουν.

Η λύση της Apple είναι τα γάντια αυτά να χρησιμοποιούν στο εσωτερικό τους μια ειδική σύνδεση από υλικά που θα έχουν τις ίδιες ιδιότητες με αυτές που έχει το ανθρώπινο δέρμα και μια εξωτερική επιφάνεια που θα προστατεύει τα δάκτυλα μας από το κρύο. Το εξωτερικό μέσω ενός ειδικού μηχανισμού θα μπορούσε να επιτρέψει τη σύνδεση για να έρθουμε σε άμεση επαφή με την ειδική οθόνη αφής, επιτρέποντας τη χρήση της χωρίς προβλήματα ή περιορισμούς.

Παρά το γεγονός ότι τέτοιου είδους προϊόντα έχουν ήδη παραχθεί, τα αποτελέσματα τους δεν ήταν τα αναμενόμενα ωστόσο η αναμονή για τη δημιουργία τέτοιων γαντιών από την Apple αξίζει το κόπο.

[ 9to5Mac ]

Thanks @kostasapple