Το Facebook θα μπορούσε να έχει τα δικά του smartphones

Φήμες λένε ότι το Facebook έχει προγραμματίσει τη παρουσίαση δύο κινητών τηλεφώνων (smartphones) στο Παγκόσμιο Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα στη Βαρκελώνη.

Όπως διαβάσαμε στο site BGR, θα δημιουργηθούν δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία θα κατασκευαστούν από την HTC και θα χρησιμοποιούν μία ειδική έκδοση του διάσημου Android, το όνομα αυτού Τhe Home, όπου θα λαμβάνετε με αυτά όλες τις πληροφορίες για το προσωπικό σας profile στο Facebook.

Όλα αυτά προς το παρόν είναι φήμες, παρόλα αυτά το διαδίκτυο θα αρχίσει να γεμίζει σιγά σιγά με πληροφορίες που θα έχουν να κάνουν με τα ακριβή χαρακτηριστικά αυτών των κινητών τηλεφώνων:

Location aware coupons: θα είναι μια πολύ ενδιαφέρον υπηρεσία η οποία θα επιτρέπει στα καταστήματα να ενεργοποιούν αληθινές προσφορές, οι οποίες με τη σειρά του θα κάνουν την εμφάνιση τους στη συσκευή σας όταν πλησιάζετε κοντά σε ένα από αυτά τα καταστήματα που θα το υποστηρίζουν.

Το GPS θα είναι όλη την ώρα ανοιχτό, όπου θα προσφέρετε μια υπηρεσία όμοια με αυτή της Google (Google Latitude) η οποία θα τρέχει καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Ο συσκευές δε θα έχουν εσωτερική μνήμη (ή θα είναι πολύ μικρή) αλλά θα είναι όλα καταχωρημένα στο σύννεφο (συμπεριλαμβανομένων των πολυμέσων). Φυσικά, οι συσκευές θα διαθέτουν κάμερα, αλλά δε θα αποθηκεύουν τις φωτογραφίες στην εσωτερική μνήμη (αφού αυτή στην ουσία δε θα υπάρχει) αλλά θα τις προωθούν στο σύννεφο.

Θα είναι ένα νέο σύστημα μηνυμάτων προειδοποίησης το οποίος θα αποθηκεύει όλα τα μηνύματα σε ένα μέρος, ταξινομημένα με το τύπο των αρχείων.

Θυμίζουμε και πάλι ότι όλα αυτά είναι απλά φήμες, αλλά γνωρίζοντας το ενδιαφέρον του Facebook για το κόσμο των κινητών συσκευών τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

[ iSpazio ]

Thanks @kostasapple