Η Apple προσέλαβε πρώην ειδικό της NSA

Η Apple προσέλαβε το πρώην αναλυτή ασφαλείας της NSA, David Rice, ως διευθυντή σε θέματα παγκόσμιας ασφάλειας.

Ο τελευταίος είναι απόφοιτος της Ναυτικής ακαδημίας των ΗΠΑ και παλαιότερα ήταν αναλυτής ασφαλείας στην NSA και κρυπτολόγος για το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, όπου στο εξής θα αναλάβει τα σχέδια ασφαλείας που απασχολούν την Apple. Ο David Rice είναι επίσης, ο δημιουργός του συναρπαστικού βιβλίου “Geeknomics: The Real Cost Of Insecure Software“. Σε αυτό υποστηρίζει ότι οι προγραμματιστές λογισμικού πρέπει να επικεντρωθούν πιο ζεστά στα θέματα που έχουν σχέση με την ασφάλεια λογισμικού.

Η πρόσληψη του στην Apple είναι αποτέλεσμα της συνεχόμενης αύξησης της χρήσης του iPhone και του iPad σε αγορές επιχειρήσεων στις οποίες χρειάζεται αυξημένη ασφάλεια. Μια έκθεση από την All Things D δηλώνει ότι ο Rice μπορεί ” να μιλήσει τη γλώσσα που χρειάζεται για να κάνει τους CIOS να αισθάνονται ασφάλεια, αλλά μπορεί επίσης να ταιριάξει αυτή τη γλώσσα με τις δεξιότητες που έχει ως επιστήμονας.

Ο Rice είναι ο τελευταίος στη σειρά στις προσλήψεις που είναι επικεντρωμένες και έχουν ως σκοπό θέματα ασφαλείας.

Το περασμένο Μάρτιο είχε προσλάβει τον Window Snyder, των πρώην επικεφαλή της Mozilla ο οποίος τώρα είναι Senior Manager της  Apple στα θέματα ασφάλειας προϊόντων.

Το 2009 η Apple προσέλαβε τον Ivan Kristic, πρώην επικεφαλή ασφαλείας της One Laptop Per Child. To 2010 η Apple προσέλαβε τον Jon Callas, το πρώην διευθυντή κρυπτογράφησης κατασκευαστικού λογισμικού της PGP (η τωρινή Symantec).

[ 9to5Mac ]

Thanks @kostasapple