Συνεχίζεται ο “πόλεμος” της Apple για να σταματήσει το Jailbreak του iOS

Όπως μπορούμε να διαβάσουμε σε κάποια από τα tweets του i0n1c, του developer του Antid0te (ένα εργαλείο που δημιουργήθηκε για να βελτιώσει την ασφάλεια σε jailbroken συσκευές) η Apple συνεχίζει να δουλεύει για να αποτρέψει το jailbreak στις συσκευές της.

Προφανώς εξαιτίας της Apple πρόκειται να παρουσιαστεί ένα πρωτόκολλο που ονομάζεται ASLR, το οποίο θα κάνει πιο πολύπλοκη την διαδικασία επειδή θα υπάρχει διαφορετικός χειρισμός για κάποιες βιβλιοθήκες του συστήματος.

Παρόλα αυτά η Apple ετοιμάζει με τους δικούς της developers του iOS να κάνει το σύστημα πιο ασφαλές για τους χρήστες αλλά ταυτόχρονα πολύ πιο δύσκολο για τους hackers να το τροποποιήσουν και να περάσουν τις δικές τους εφαρμογές

Με λίγα λόγια όλες αυτές οι διαδικασίες κάνουν δύσκολο να βρεθεί ένας τρόπος για το (unlock) ξεκλείδωμα των συσκευών, και πολλές προσπάθειες παρεμποδίζουν το jailbreak αλλά ταυτόχρονα μεγαλώνουν το διάστημα αναμονής καινούριων εργαλείων για jailbreak.

Φυσικά το jailbreak του iOS 4.3 δεν μας είναι χρήσιμο ακόμα (εφόσον δεν έχει κυκλοφορήσει) και μην ξεχνάμε πως ακόμα δεν έχουμε δει σωστό untethered jailbreak για την iOS 4.2.1.

[ iSpazio ]