iOS, η μεγάλη μηχανή εσόδων της Apple

Γυρίζοντας στα τέλη της περασμένης δεκαετίας, οι αναλυτές και οι επικριτές της βιομηχανίας λέγανε ότι η Apple  δε θα μπορούσε να σταθεί στα πόδια της και να έχει μια σταθερή πορεία ώστε να αποτελεί μια εταιρεία που κοστίζει σήμερα 10 δις. δολάρια…

Οι αναφορές αυτές οδηγήθηκαν στο κενό μιας και τα περισσότερα έσοδα της Apple προέρχονται από προϊόντα που δεν υπήρχαν τότε. Σήμερα το 65% των εσόδων της Apple προέρχεται από τις συσκευές iOS.

Ο Horace Dediu σημειώνει:

Οι συσκευές iOS (οι οποίες να σημειωθεί ότι δεν υπήρχαν καν στο χάρτη της Apple πριν 4 περίπου χρόνια) έχουν καταφέρει να ενσωματωθούν στο 65% όλων των πωλήσεων το τελευταίο τρίμηνο. Τα προϊόντα που τρέχουν το λειτουργικό OS X έχουν αποσπάσει μόλις το 20% των πωλήσεων που τρέχουν το τελευταίο διάστημα. Αν κάνετε το άθροισμα των δύο αυτών ποσοστών θα δείτε ότι καταλαμβάνουν το αξιοσημείωτο ποσοστό της τάξης του 85%.

Ακόμα, σημειώνει ότι οι πωλήσεις του λογισμικού OS X μαζί με τα Apps πρόσθεσαν 786 εκατ. ή 3% στο σύνολο των εσόδων και προσθέτει ότι 600 εκατ. των εσόδων προέρχονται από την πώληση των εφαρμογών μέσα από το iTunes.

[ 9to5Mac ]

Thanks @kostasapple