iPad Retina Display θα δούμε μάλλον στο iPad 3

Με το iPad 2 που πρόκειται να έρθει κάποια στιγμή τον Απρίλιο και την Apple να αναφέρει την πραγματοποίηση ενός event για να το αποκαλύψει αυτό τον Φεβρουάριο, οι φήμες όσων αφορά την Apple αυξάνονται συνεχώς. Όταν μιλάμε για το iPad 2 και φήμες γενικότερα στο internet, δύο είναι τα πράγματα τα οποία μπορούν να αναφέρουν πολλά blogs, η Retina Display και ένας πιο γρήγορος επεξεργαστής. Τελευταία όμως οι φήμες για την Retina Display σε iPad έχουν αυξηθεί πάρα πολύ στο internet.

Μόλις κυκλοφόρησε το iPhone 4 με την Retina Display κατέπληξε τους πάντες. Μόλς τα μάτια σας ζήσουν την εμπειρία των μη εμφανή pixels ή οθόνη του iPad μοιάζει πολύ παλιά και ασαφής. Το iPad όπως γνωρίζουμε μέχρι και σήμερα έχει μια οθόνη με ανάλυση 1024×768 και οι φήμες που ακούγονται τόσους μήνες προτείνουν στην Apple ότι θα πρέπει να έχει μια διπλάσια στο iPad επόμενης γενιάς ή τουλάχιστον μία μεγαλύτερης ανάλυσης το οποίο λογικά θα πρέπει να φτάνει τα 2048×1536.

Με αυτή την ανάλυση το iPad θα έφτανε τα 260ppi τα οποία θα ήταν αρκετά για να μην έχει την δυνατότητα το ανθρώπινο μάτι να βλέπει pixels σε μία απόσταση που συνήθως κρατάμε το iPad. Το πρόβλημα είναι ότι μια τέτοια οθόνη υψηλής ανάλυσης απαιτεί σίγουρα έναν πολύ δυνατό επεξεργαστή, σίγουρα περισσότερη RAM και τέλος μια αρκετά γρήγορη κάρτα γραφικών για να τρέχουν όλα τέλεια. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε την ζωή μπαταρίας η οποία μπορεί να μειωθεί αρκετά με όλα αυτά.

Σύμφωνα με μία αναφορά του αναλυτή της IDC, Tom Mainelli, η Apple όντως δουλεύει σε οθόνη 2048×1536 αλλά είπε στους κατασκευαστές να την κρατήσουν για το iPad 3.

Ο Tom Mainelli είπε:

Νομίζω πως η ιστορία της Digitimes είναι σωστή σχετικά με την ανάλυση αλλά όχι με την έκδοση του iPad. Οι πηγές μας λένε ότι η Apple ζήτησε από τους κατασκευαστές να αρχίσουν να δουλεύουν σε οθόνες τέτοιας ανάλυσης για το iPad 3.

Δεν πιστεύω ότι κάποια εταιρία μπορεί να καταφέρει να παράγει τέτοια όγκο συσκευών αυτή την στιγμή και η Apple πρόκειται να ζητήσει τεράστιους όγκους συσκευών για το iPad 2.

Με τις φήμες μέχρι στιγμής φαίνεται πως η ιδέα για Retina Display στο iPad 2 δεν θα πραγματοποιηθεί, αλλά γνωρίζουμε ότι η Apple το έχει προγραμματίσει για το μέλλον και όταν η τεχνολογία αυτή θα είναι έτοιμη θα μπορούμε να δούμε μία ανάλυση οθόνης 2048×1536.

Όπως πάντα και εφόσον τα παραπάνω είναι φήμες, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι είναι σωστό αυτή την στιγμή. Μόνο μετά από την επίσημη ανακοίνωση της Apple θα ξέρουμε.

[ 9to5Mac & MacStories ]