Ο Zibri επέστρεψε και ισχυρίζεται ότι το chip του baseband στο iPhone επόμενης γενιάς θα είναι από την Qualcomm

Ο Zibri, γνωστός και διάσημος hacker για το jailbreak εργαλείο ZiPhone (ένα από τα πρώτο που υπήρχαν), φαίνεται ότι επέστρεψε στην jailbreak σκηνή και δηλώνει μάλιστα ότι μέσα στα αρχεία του iTunes βρήκε πληροφορίες σχετικά με το ποιο θα είναι το επόμενο baseband του iPhone.

Αφού βαρέθηκε να διαβάζει συνέχεια λάθος φήμες ο Zibri, αποφάσισε να ψάξει μόνος του για να βρεί το καινούριο baseband και προφανώς βρήκε κάτι πολύ ενδιαφέρον.

Μέσα από ένα άρθρο στο blog του, ο zibri ανακοίνωσε ότι το baseband στις μελλοντικές συσκευές θα είναι κατασκευασμένο από την Qualcomm. Αυτό το ανακάλυψε από ονομασίες που μπορούμε να βρούμε στην παραπάνω screenshot, όπως aAmss_mbn και aPartition_mbn, ονομασίες που χρησιμοποιεί η Qualcomm.

Έτσι βγάζουμε το συμπέρασμα ότι τα μελλοντικά iPhone θα έχουν για baseband του chip της Qualcomm. Δεν είναι ακόμα σίγουρο αν το καινούριο αυτό chip θα το δούμε και στο iPad 2 ή στο iPhone 5. Αυτό που μπορούμε όμως να καταλάβουμε είναι ότι η Apple ήδη δοκιμάζει αυτό το καινούριο baseband μέσα από την τελευταία έκδοση του iTunes.

Για όσους δεν γνωρίζουν, ο zibri είναι ένας ύπουλος hacker που προσπάθησε αρκετές φορές στο παρελθόν να αντιγράψει exploit της DevTeam για να φτιάξει το δικό του εργαλείο για jailbreak, το ZiPhone με το οποίο μπορούμε να κάνουμε jailbreak το iPhone 1ης γενιάς. Στο εργαλείο του zibri όμως υπήρχε η δυνατότητα για διαγραφή των bootloaders, κάτι που η DevTeam δεν εγκρίνει, με αυτή την δυνατότητα σε απλούς χρήστες πολλά iPhone 1ης γενιάς εμφάνιζαν το error 1011 μετά από restore, που σήμαινε ότι η έκδοση του bootloader είναι αρκετά παλιά. Με αυτό τον τρόπο αχρηστεύθηκαν αρκετά iPhone 1ης γενιάς στο παρελθόν. Ο zibri συζήτησε τότε με την DevTeam σχετικά με τα exploits που έκλεψε και τέλος εγκατάλειψε την jailbreak σκηνή.

[ Forbes ]