Το iPad 2 θα έχει τις ίδιες κάμερες με το iPod touch

Ψάχνοντας λίγο παραπάνω μέσα στο καινούριο SDK το 9to5Mac βρήκε μια ακόμα πληροφορία. Φαίνεται ότι το φημισμένο iPad 2 δεν θα έχει πάνω κάποια 5 megapixel κάμερα, αλλά αντίθετα θα τραβάτε τις φωτογραφίες σας με κάτι που είναι περίπου 1 megapixel. Αυτό θα λέγαμε είναι πολύ κοντά σε ένα iPod touch 4ης γενιάς οπότε μπορεί να μιλάμε για την ίδια. Αυτό σημαίνει πως θα μπορείτε να τραβήξετε video 720p με το iPad (αν θα μπορούμε να το δούμε όμως, είναι μια άλλη ιστορία).

Όσο για την μπροστά κάμερα, θα είναι VGA όπως και του iPhone 4 ή του iPod touch 4ης γενιάς. Η μπροστά κάμερα θα χρησιμοποιείτε για FaceTime θα μπορεί να γράψει video και φυσικά να τραβήξει φωτογραφίες. Η σύνδεση αυτών των στοιχείων έγινε σύμφωνα με την ονομασία ‘K94’ η οποία σύμφωνα με πηγές είναι ακριβώς η ίδια με την κωδική ονομασία του iPad 2 ή ονομασία ‘K95’ είναι η κωδική ονομασία που αφορά το iPad 2 3G ή κάποιο dualband; Αλλά γιατί μόνο τόσα λίγα megapixels; Το 9to5Mac πιστεύει πως αυτό οφείλεται γενικότερα στην κατασκευή και στο σχεδιασμό του iPad 2 και ειδικότερα στις γωνίες του όπως φαίνεται και σε κάποια mockups που εμφανίστηκαν στην CES.

Οι εφαρμογές που θα χρησιμοποιηθούν στο καινούριο iPad όπως έχουμε δει και στο παρελθόν δεν δείχνουν ότι η ανάλυση της οθόνης θα αλλάξει.