Η Apple βιδώνει για πάντα τα iPhone!

Το iFixit είναι ένα site στο οποίο μπορούμε να βρούμε οδηγίες για το πως να “ανοίξουμε” την συσκευή μας πολύ εύκολα, είτε αυτή είναι κάποιο Mac ή κάποιο laptop αλλά και φυσικά κάποιο iPhone.

Τα παιδιά στο iFixIt εξηγούν ότι κανονικά το iPhone 4 έρχεται με πολύ μικρές βίδες albelt στην βάση του. Αφαιρώντας αυτές τις δύο βίδες έχουμε άμεση προσβαση στο εσωτερικό του iPhone. Τώρα όμως η Apple αλλάζει αυτές τις βίδες με κάποιες μοναδικές που ονομάζονται Pentalobe.

Αυτές οι καινούριες βίδες είναι αυτές που έχουν όλα τα καινούρια iPhone, και το iFixIt μας λέει πως αν χρειαστεί να πάμε την συσκευή μας για service η εταιρία θα αλλάξει τις απλές phillips βίδες και αυτές τις καινούριες τις Pentalobe.

Τα κατσαβίδια είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν ή πολύ ακριβά όπως αναφέρει και το iFixIt και αυτό επειδή η Apple δεν θέλει οι πελάτες της να έχουν τα ίδια κατσαβίδια με τους τεχνικούς.

Μην φοβάστε όμως, το iFixIt κυκλοφόρησε ένα καινούριο προιόν το οποίο ονομάζει iFixIt iPhone 4 Liberation Kit κοστίζει περίπου €7 μπορείτε να το βρείτε εδώ και συμπεριλαμβάνει ένα κατσαβίδι που βγάζει αλλά χαλάει τις Pentabole βίδες και βίδες για να τις αντικαταστήσετε.

[vimeo]http://vimeo.com/18764019[/vimeo]

[ iFixIt ]