Οδηγός: Κάντε Jailbreak το Apple TV 2G σε iOS 4.2.1 με το Seas0nPass 0.6.7

H FireCore team κυκλοφόρησε μια καινούρια έκδοση του Seas0nPass, ένα καινούριο εργαλείο με το οποίο μπορούμε να κάνουμε jailbreak το AppleTV 2G σε iOS 4.2.1. Στη συνέχεια μπορείτε να βρείτε οδηγίες με λεπτομέρειες που εξηγούν την διαδικασία.

Προσοχή

Αυτή η μέθοδος του jailbreak είναι tethered με το AppleTV 2G και με firmware 4.1.1 και 4.2.1. Παρόλο που η διαδικασία είναι πολύ απλή, δεν συστήνεται στους απλούς χρήστες. Το jailbreak είναι μια διαδικασία η οποία αλλάζει κάποια αρχεία του συστήματος έτσι ώστε να έχει περισσότερες δυνατότητες από αυτές που του δίνει η Apple. Το jailbreak στην συσκευή σας κάνετε με δικό σας ρίσκο. Προτείνουμε φυσικά να αποθηκεύσετε τα SHSH σας σε περίπτωση που χρειαστεί να κάνετε downgrade το firmware στο μέλλον.

Αλλαγές στην καινούρια έκδοση 0.6.7

  • Προστέθηκε υποστήριξη για το bundle  standard PT
  • Υποστηρίζει iOS 4.1 και 4.2.1
  • Προστέθηκε η επιλογή για tethered boot
  • Προστέθηκε η επιλογή αποθήκευση των SHSH στον server του cydia
  • Βελτιωμένο script για restore μέσω iTunes

Απαιτήσεις

  • Τελευταία έκδοση iTunes
  • Seas0nPass διαθέσιμο για Mac
  • Ένα καλώδιο microUSB

Οδηγίες

1. Κάνουμε unzip το αρχείο Seas0nPass.zip που κατεβάσαμε πριν και ανοίγουμε την εφαρμογή Seas0nPass.

2. Αν το AppleTV σας δεν είναι ήδη jailbroken επιλέξτε Create IPSW, αν είναι ήδη τότε το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι tethered boot και μπορείτε να βρείτε τις οδηγίες για αυτό στο τέλος.

3. Το τελευταίο AppleTV firmware θα κατέβει και θα χρησιμοποιηθεί για να δημιουργηθεί ένα custom αρχείο για jailbreak.

4. Όταν μας ζητηθεί θα πρέπει να συνδέσουμε το AppleTV χρησιμοποιώντας το microUSB καλώδιο (χωρίς να έχουμε συνδεδεμένο αυτό του ρεύματος), και να κρατήσουμε πατημένα τα κουμπιά στο χειριστήριο του AppleTV, Menu και Play/Pause για 7 δευτερόλεπτα.


5. Το iTunes θα ανοίξει αυτόματα και θα ξεκινήσει την διαδικασία του restore.


6. Μόλις το iTunes τελειώσει και με το verify το restore της συσκευής μας έχει ολοκληρωθεί. Τώρα το AppleTV μας είναι jailbroken και μπορούμε να συνεχίσουμε στην διαδικασία του tethered boot.

Πως κάνουμε tethered boot με το Seas0nPass

Μερικά firmware του AppleTV όπως συμβαίνει και στα iPhone, iPad κτλ απαιτούν όταν είναι jailbroken, tethered boot. Αυτό σημαίνει ότι το AppleTV θα πρέπει να συνδεθεί σε κάποιον υπολογιστή για λίγο την ώρα που εκκινεί.

1. Ανοίγουμε το Seas0nPass και επιλέγουμε Boot Tethered.

2. Όταν μας ζητηθεί θα πρέπει να συνδέσουμε το AppleTV χρησιμοποιώντας το microUSB καλώδιο και περιμένουμε να δούμε το λευκό φωτάκι στο AppleTV να αναβοσβήνει συνεχόμενα και μετά το συνδέουμε στο ρεύμα. Αφού έχουμε συνδέσει και τα δύο καλώδιο πρέπει να κρατήσουμε πατημένα τα κουμπιά στο χειριστήριο του AppleTV, Menuκαι Play/Pause για 7 δευτερόλεπτα.

3. Το Seas0nPass θα ολοκληρώσει την διαδικασία του tethered boot αυτόματα. Μόλις ολοκληρωθεί θα πρέπει να αποσυνδέσουμε το USB καλώδιο και να συνδέσουμε το HDMI.

Μέχρι στιγμής το Seas0nPass υποστηρίζει μόνο το AppleTV 2ης γενιάς και το Mac OS X 10.6 ή νεότερο. Η ομάδα του Seas0nPass ωστόσο, δουλεύει σκληρά για να κυκλοφορήσει την έκδοση του προγράμματος και για windows.

[ iSpazio ]