Η Ευρωπαϊκή ένωση αποφάσισε: universal φορτιστές για κινητά με το πρότυπο micro USB

Τα νέα σήμερα λένε ότι το Ευρωπαϊκό Γραφείο Τυποποίησης CEN-CENELEC-ETSI έχει κάνει διαθέσιμες τις εναρμονισμένες τεχνικές προδιαγραφές που απαιτούνται για την παραγωγή ενός  καθολικού φορτιστή μπαταρίας για το GSM. Τελικά, έχουμε ένα ενιαίο φορτιστή για διαφορετικά μοντέλα τηλεφώνων.

Η άφιξη του εν λόγω προτύπου φορτιστής έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του 2011. Πολλές εταιρείες έχουν συμφωνήσει να εξασφαλίσουν τη συμβατότητα με τους εν λόγω φορτιστές. Οι εταιρείες που υπέγραψαν τη συμφωνία είναι η Apple, Emblaze Mobile, Huawei, η LGE, η Motorola, η κινητικότητα, NEC, Nokia, Qualcomm, Research in Motion (RIM), Samsung, Sony Ericsson, TCT Mobile (ALCATEL), Texas Instruments και Atmel.

Ο Αντιπρόεδρος και Επίτροπος για τη Βιομηχανία και την Επιχειρηματικότητα, Antonio Tajani, δήλωσε τα παρακάτω:

Είμαι πολύ ευχαριστημένος που το Ευρωπαϊκό Γραφείο Προτύπων έχει σημειώσει το αίτημα μας για την ανάπτυξη, σε σύντομο χρονικό διάστημα, των τεχνικών προτύπων που απαιτούνται για ένα φορτιστή. Τώρα ήρθε η ώρα για τη βιομηχανία να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της και να  συμφωνήσει να αρχίσουν να πωλούνται τα νέα τηλέφωνα τα οποία θα είναι συμβατά με το νέο φορτιστή. Ο φορτιστής μπαταρίας κάνει τη ζωή ευκολότερη για τους καταναλωτές, μειώνει τα απόβλητα και δημιουργεί επιχειρηματικότητα. Είναι ένα πραγματικό όφελος για όλους.

Οι καλές ειδήσεις εν ολίγοις, σε αυτό το σημείο, είναι ότι το επόμενο iPhone θα πρέπει να εγκαταλείψει το ακριβό πρότυπο που ακούει στο όνομα dock connector και να χρησιμοποιήσει το πρότυπο του micro-USB.

[ ANSA ]

Thanks @kostasapple