Κάθε iOS συσκευή έχει κατεβάσει κατά μέσο όρο περίπου 60 εφαρμογές

Η εταιρεία ερευνών Asymco από τη βιομηχανία ανάλυσης Horace Dediu δημοσίευσε μια νέα έκθεση που περιγράφει με λεπτομέρειες τον αριθμητικό μέσο των apps που έχουν μέχρι τώρα γίνει download σε κάθε iOS συσκευή. Οι συσκευές που περιλαμβάνονται στην έκθεση της Asymco είναι το iPhone, το iPod touch το iPad αφήνοντας εκτός το Apple TV, το οποίο ακόμα κι αν είναι μια iOS συσκευή δεν διαθέτει πρόσβαση στο App Store ακόμα.

Η Asymco παρατήρησε ότι οι λήψεις των εφαρμογών φαίνεται να αυξάνονται με ταχύτερο ρυθμό από ό, τι τα downloads των τραγουδιών από το iTunes Store κατά τα τελευταία τρία χρόνια. Το iTunes Music Store ξεκίνησε το 2003, ενώ το App Store τέθηκε σε λειτουργία το καλοκαίρι του 2008. Η Apple ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το App Store έχει σχεδόν 10 δισεκατομμύρια downloads. Η Dediu προβλέπει ότι οι εφαρμογές θα ξεπεράσουν τα τραγούδια που κατεβαίνουν από το iTunes Store εντός του Μαρτίου του 2011, έκανε μια παρόμοια πρόβλεψη, τον Σεπτέμβριο υποστηρίζοντας ότι οι εφαρμογές θα ξεπεράσουν τα τραγούδια από το τέλος του 2010, κάτι που δεν συνέβη, αλλά οι αριθμοί είναι πολύ κοντά. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η Apple δεν προβλέπει επίσημους αριθμούς και στατιστικά πολύ συχνά, οπότε όλα αυτά είναι με βάση την έρευνα της αγοράς και και μέσα από ακριβείς εικασίες. Οι εφαρμογές τελικά, έφτασαν τα 10 δισεκατομμύρια downloads σχεδόν στο μισό χρόνο από το χρόνο που χρειάστηκε το iTunes Store.

The amazing story of this chart is not that apps are running at above 30 million download per day, but that the figure is growing. Growth like this is hard to get one’s mind around. Not only are downloads increasing, but the rate of increase is increasing.

There is one final piece to put in place on this puzzle. Some might argue that the reason these download rates are increasing is because the installed base of devices is increasing at the same rate. In other words, app consumption could be steady on a per user basis.

Διαιρώντας το συνολικό κατέβασμα των εφαρμογών με το σύνολο των πωλήσεων των iOS συσκευών, η Asymco σημείωσε ότι κάθε συσκευή κατέβασε 60 εφαρμογές κατά μέσο όρο. Το 2008, οι εφαρμογές ήταν 10. Στο τέλος της έκθεσής, η Dediu ακόμα σημειώνει ότι η κατανάλωση των εφαρμογών αυξάνεται με ρυθμό που θα ξεπεράσει σύντομα το λογισμικό των PC. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε κατά πόσο ή όχι το Mac App Store και ένα μελλοντικό App Store για PC, θα αλλάξει την κατάσταση που περιγράφει η Dediu.

Εδώ μπορείτε να δείτε την αναφορά της Asymco.

[ MacStories ]

Thanks @kostasapple