Οδηγός: Πως να δημιουργήσετε Social Playlists στο Ping

Η Apple παρουσίασε μια καινούρια δυνατότητα για το Ping. Πρόκειται για τα social playlists και όπως μπορούμε να καταλάβουμε και από το όνομα μας επιτρέπουν να φτιάξουμε μια playlist με τραγούδια και να μοιράσουμε αυτή την playlist με τους followers μας στο Ping.

Μία απλή διαδικασία που δεν χρειάζεται να κάνουμε κάτι το περίπλοκο, αλλά το μενού είναι κρυμμένο μέσα στην homepage του Ping.

Αρχικά, ανοίξτε το ping στο iTunes. Κάντε κλικ στο link για να δείτε την σελίδα “recent activity”. Κάντε scroll στην σελίδα και μετά πατήστε στο “Create A New Playlist” που είναι στο sidebar. Θα δείτε μια καινούρια σελίδα με κενά πεδία κειμένου στα οποία μπορείτε να δώσετε ένα όνομα και περιγραφή για την playlist.

Για να προσθέσετε τραγούδια πατήστε το μπλε κουμπάκι στα δεξιά και αρχίστε να ψάχνετε για κάποια. Μπορείτε να προσθέσετε προεπισκοπήσεις τραγουδιών στο παραθυράκι που έχετε μπροστά σας.

Όταν προσθέσετε όλα τα τραγούδια της επιλογής σας, πατήστε στο Publish και θα μπορέσετε να μοιραστείτε την playlist με τους followers σας. Εδώ μπορείτε να δείτε μια playlist με τους Oasis που δημιούργησε ο Federico από το site MacStories.

Όπως μπορείτε να δείτε, οι playlists δημοσιεύονται στο activity stream σας και οι χρήστες θα μπορούν να κάνουν “like” και να αγοράσουν τα τραγούδια που βρίσκονται στις playlists σας. Μπορείτε να δημοσιεύσετε ξανά μια playlist, να αφήσετε ένα comment και  να το επεξεργαστείτε οποιαδήποτε στιγμή. Μπορείτε να βρείτε τα social playlist από το Ping στο iPhone και το iPad επίσης.

Τα social playlists είναι τα πρώτα βήματα της σύνδεσης του Ping με το iTunes Store και των επαφών σας.

[ MacStories ]