iPhone 5 με Apple A8 Dual-Core επεξεργαστή;

Σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες που έρχονται από την Digitimes και την Apple Daily, το επόμενης γενιάς iPhone, θα χρησιμοποιήσει τα chipsets της Qualcomm, η οποία χρησιμοποιεί υποστρώματα της Kinsus IC.

Σύμφωνα με αυτή την αναφορά, το iPhone 5 θα έρθει μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2011 και θα “φοράει” έναν καινούριο A8 επεξεργαστή. Μέχρι στιγμής το iPhone 4 είναι βασισμένο στον Apple A4 επεξεργαστή, ο οποίος είναι ένας συνδυασμός του ARM Cortex-A8 CPU και ενός GPU.

Από τις πρωινές αναφορές, και όπως επίσης σημειώθηκε από την Slashgear, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ακόμα αν αυτές οι φήμες για τον καινούριο A8 επεξεργαστή μιλάνε για μια αναβάθμιση του Cortex-A8 ή κάποιας καινούριας Apple έκδοσης του επεξεργαστή όπως για παράδειγμα δύο μαζί Apple A4 (Dual-Core).

Οι σημερινές αναφορές δεν μας γράφουν περισσότερα σχετικά με τον καινούριο επεξεργαστή, αλλά σίγουρα δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός αν η Apple χρησιμοποιήσει την ήδη υπάρχουσα τεχνολογία και την δουλέψει έτσι ώστε να φτιάξει κάτι με την δική της τεχνική, όπως έκανε και με τον Apple A4.

[ MacStories ]